Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξελίσσεται σε βραχνά για ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλάκη αλλά και τη ΝΔ του Μητσοτάκη

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξελίσσεται σε βραχνά για ΠΑΣΟΚ, Ανδρουλάκη αλλά και τη ΝΔ του Μητσοτάκη
Ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει ότι ουσιαστικά εκείνος έφερε στο προσκήνιο του ΠΑΣΟΚ τον Νίκο Ανδρουλάκη…

O Βαγγέλης Βενιζέλος εξελίσσεται σε μεγάλο βραχνά για τον Νίκο Ανδρουλάκη και μέσα από τη χθεσινή του συνέντευξη στο Mega, δεν έκρυψε την μεγάλη δυσφορία του επειδή ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν τον έχει καλέσει για να μιλήσουν.
Θέλει να εισπράξει τα χρωστούμενα από τον Ανδρουλάκη
Ουσιαστικά, οι εμφανίσεις Βενιζέλου το τελευταίο διάστημα γίνονται ακριβώς για να «εκβιάσουν» μία συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον ίδιον προκειμένου να διαβλέψει τις προθέσεις του νέου προέδρου σχετικά με την αξιοποίησή του στο κόμμα. Θα ήθελε μία θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ για συμβολικούς λόγους.
Ο κ. Βενιζέλος, επανέλαβε εχθές ότι ουσιαστικά εκείνος έφερε στο προσκήνιο του ΠΑΣΟΚ τον Νίκο Ανδρουλάκη αφού τον πρότεινε για γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής αλλά τον έβαλε και στο ευροψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
Η επίκληση των πεπραγμένων του δείχνει ότι ο Βενιζέλος θέλει τώρα να εισπράξει τα χρωστούμενα από την άνοδο του Ανδρουλάκη στη προεδρία…
Και όπως φαίνεται θα τα ζητάει για καιρό…

Διέξοδος για τον Βενιζέλο είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Επίσης, στην συνέντευξή του ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι όλοι περιμένουν να δουν ποιες θα είναι οι θέσεις του Ανδρουλάκη, διότι ως τώρα η δημοσκοπική άνοδος του ΚΙΝΑΛ οφείλεται στην φθορά του Α. Τσίπρα και της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
«Το μεγάλο θέμα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι αν θα κινηθεί αντιλαϊκιστικά» είπε υπονοώντας ότι είναι ερωτηματικό εάν η νέα ηγεσία θα κινηθεί λαϊκίστικα όπως έκανε στο παρελθόν ο Αλέξης Τσίπρας.
Επίσης, σχολίασε ειρωνικά την φράση Ανδρουλάκη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός, θεωρώντας ότι ήταν μία αιχμή απέναντι στον Βαγγέλη Βενιζέλο που τότε έστειλε το ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλει αυτονομία του ΠΑΣΟΚ αλλά πιστεύει σε μία συνεργασία δυνάμεων προκειμένου να υπάρξει ένας «τρίτος» κοινής αποδοχής Πρωθυπουργός.

Γιατί ο Βενιζέλος επιμένει για Novaris και γιατί ο Ανδρουλάκης κλείνει τα αυτιά του;

Παράλληλα, όμως, επέκρινε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για επιλεκτική μνήμη αναφερόμενος στο θέμα της Novartis.
Για το θέμα, φαίνεται να θέτει ζήτημα παρέμβασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος παραμένει ευρωβουλευτής, καθώς όπως φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλέσει την αντιεισαγγελέα Τουλουπάκη σε επιτροπή του ευρωπαικού κοινοβουλίου για να μιλήσει για την δίωξή της.
Είναι ξεκάθαρο, ότι όσο δεν παίρνει θέση ο Νίκος Ανδρουλακης για το ζήτημα της Novartis, θα πιέζεται από τους άμεσα εμπλεκόμενους.
Να θυμίσουμε ότι Βενιζέλος, Λοβέρδος, Κουτρουμάνης είχαν εμπλακεί και κατηγορηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο και τώρα αυτοί θέλουν –όπως έκανε και η Φώφη Γεννηματά- να καλυφθούν από το ίδιο τους το κόμμα.
Ωστόσο, εκτιμούν κάποιοι ότι ο λόγος που δεν το κάνει ακόμα ο Ανδρουλάκης είναι για να έχει πάτημα εάν οι προαναφερθέντες αρχίσουν συστηματικά την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Συχνές οι παρεμβάσεις Βενιζέλου

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, επιδιώκει με την συστηματική αρθρογραφία του, τις συνεντεύξεις του αλλά και τις εκδηλώσεις του Κύκλου Ιδεών να διεκδικήσει χώρο στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Είτε ως αυτόνομος πόλος, είτε ως μέρος των εκσυγχρονιστών στο ΠΑΣΟΚ θέλει να πιέσει για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην οποία θα είχε εξέχοντα ρόλο. Χωρίς να έχει λαϊκή απήχηση αλλά με άκρες στο επιχειρηματικό και μιντιακό σύστημα, εξελίσσεται σε ένα πρόβλημα για το χώρο αλλά και έναν βραχνά για το Νίκο Ανδρουλάκη που ξέρει ότι για να αυξήσει τα ποσοστά του χώρου θα πρέπει να αφήσει εκτός τα παλαιά βαρίδια του κόμματος. Και στελέχη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ (Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη κ.ά.) αλλά και του παπανδρεικού μπλοκ και να προχωρήσει με νέα στελέχη.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης