Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης: Borrell και von der Leyen κατώτεροι των περιστάσεων

Ανδρουλάκης: Borrell και von der Leyen κατώτεροι των περιστάσεων
Δυστυχώς ο κ. Borell και η κυρία von der Leyen είναι κατώτεροι των περιστάσεων, δήλωσε ο Ν. Ανδρουλάκης

Kανείς δεν έχει καθαρή άποψη για το πού μπορεί να οδηγηθούν τα πράγματα.
Είναι δυστυχώς λανθασμένη η αντιμετώπιση των Ευρωπαίων" σχολίασε για την κατάσταση στην Ουκρανία o πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM, ενώ χαρακτήρισε κατώτερους των περιστάσεων την πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen και τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell.
«Οι κύριοι Scholz και Macron έπρεπε να πάνε μαζί στον κ. Putin και στον κ. Biden, να δείξουν ένα κοινό στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της κλιμάκωσης.
Δυστυχώς ο κ. Borell και η κυρία von der Leyen είναι κατώτεροι των περιστάσεων», δήλωσε.
“Για το θέμα του εμπάργκο και των κυρώσεων για μένα οι οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία σε αυτή τη φάση δεν προχωρούν για πολλούς λόγους” σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι το θέμα που αξίζει να πιέσουμε είναι αυτό των όπλων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι πρέπει να πάμε σε μια νέα ειδική σχέση με την Τουρκία. “Νέα ειδική σχέση σημαίνει να έχουμε οικονομική σχέση με την Τουρκία ως Ευρώπη, αλλά από την άλλη να υπάρχουν αυτοματοποιημένες κυρώσεις στη νέα τελωνειακή ένωση, οπότε όταν η χώρα προκαλεί την Ελλάδα ή την Κύπρο αυτές οι κυρώσεις να ενεργοποιούνται και με οικονομικούς όρους να πιέζεται, όπως κάνουν τώρα κάποιοι με ήπιο τρόπο και καθυστερημένα με την Ρωσία”.

Για την ακρίβεια

“Η κυβέρνηση έχει δώσει 2 δισ. στους παρόχους για να πέσουν οι τιμές στα τιμολόγια.
Δεν ξέρουμε ούτε σε ποιους έχουν πάει, ούτε πόσο θα πέσουν. Κατά την άποψή μας πρέπει η κυβέρνηση να πάρει ένα πακέτο μέτρων. Η αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να γίνει άμεσα”.
“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τη λέξη λεφτόδεντρο.
Τώρα θυμήθηκε τη λέξη;” σχολίασε.
“Πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη επένδυση στις αναλώσιμες πηγές, όπως κάνουν τα άλλα κράτη” υπογράμμισε.
Ερωτηθείς αν κινδυνεύουμε με μνημόνιο απάντησε ότι “κινδυνεύουμε από όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν στον κόσμο, αν δεν έχουμε στρατηγική αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων. Η Ελλάδα πρέπει να έχει σταθερή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, 2% με 3% για να μη ζήσει νέες περιπέτειες”.

«Είμαστε το μόνο κόμμα που δημοσκοπικά ανεβαίνει»

“Ο κ. Τσίπρας μερικούς μήνες πριν, με 50 θανάτους την ημέρα, είχε πει ότι είναι οπορτουνισμός να ζητάει εκλογές, με 100 θανάτους την ημέρα ζητάει εκλογές. Βλέπω μια αντίφαση. Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα. Είμαστε το μόνο κόμμα που δημοσκοπικά ανεβαίνει, είμαστε έτοιμοι όποτε κι αν γίνουν εκλογές” επεσήμανε.
“Άλλο θέλω εκλογές, άλλο ζητάω εκλογές. Και αύριο να γίνουν είμαστε έτοιμοι. Το ζητώ εκλογές είναι νέο πολιτικό ήθος, όταν ξέρουμε καλά ότι αυτός που αποφασίζει για τις εκλογές δεν είμαι ούτε εγώ, ούτε κανένας από την αντιπολίτευση” υπογράμμισε.
“Η κυβέρνηση έχει αποτύχει” είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης