Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συμμετοχή Δένδια στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ μέσω τηλεδιάσκεψης για την Ουκρανία

Συμμετοχή Δένδια στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ μέσω τηλεδιάσκεψης για την Ουκρανία

Η τηλεδιάσκεψη θα γίνει στις 19:00 (ώρα Ελλάδος)

Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το αποψινό έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, για την υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων για την υποστήριξη της Ουκρανίας ενάντια στην επιθετικότητα της Ρωσίας.
Η τηλεδιάσκεψη, την οποία συγκαλεί ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, J. Borrell, θα γίνει στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) και θα συμμετάσχει και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.
Το ΣΕΥ συγκαλείται εκ νέου προκειμένου οι ΥΠΕΞ των 27 Κρατών – Μελών της ΕΕ να συζητήσουν για την κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της εξελισσόμενης Ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης.Οι υπουργοί θα συζητήσουν τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών SWIFT.

Τι θα προτείνει ο Borrell

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, J. Borrell, θα προτείνει στους ΥΠΕΞ της ΕΕ τη χρήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη για την παροχή βοήθειας στον «ηρωικό ουκρανικό στρατό», όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του.
Η πρόταση του Borrell έρχεται μετά από αίτημα του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, D. Kuleba, στις 25/2, στους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.
Ο Borrell θα προτείνει την παροχή εξοπλισμού, όπως πυρομαχικά, αλλά και καύσιμα και ιατρικές προμήθειες.
Ακόμη, στο τραπέζι θα τεθούν και οι νέες κυρώσεις που έγιναν από μια σειρά από χώρες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ο αποκλεισμός ορισμένου αριθμού ρωσικών τραπεζών από το SWIFT.
Η σημερινή συζήτηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ θα ανοίξει το δρόμο για την ταχεία έγκριση όλων των απαραίτητων νομικών πράξεων, σύμφωνα με όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για την τηλεδιάσκεψη.
Τέλος, ο Borrell θα προτείνει μια σειρά πρόσθετων πιθανών μέτρων για την παροχή βοήθειας στον λαό της Ουκρανίας.
Ακόμη, ο Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια, Janez Lenarčič , θα ενημερώσει σχετικά με την ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ στην Ουκρανία και στους Ουκρανούς πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες.
Σημειώνεται ότι η συνέντευξη τύπου του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, J. Borrell, αναμένεται γύρω στις 21:00 ώρα Ελλάδος.
βο.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης