Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση λειτουργεί με επικίνδυνο τρόπο για την ασφάλεια της χώρας

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση λειτουργεί με επικίνδυνο τρόπο για την ασφάλεια της χώρας
Να υπερασπιστούμε το Διεθνές Δίκαιο, να έχουμε ενεργητικό διπλωματικό ρόλο υπέρ της ειρήνης αναφέρει ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί με επικίνδυνο τρόπο για την ασφάλεια της χώρας διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.
«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία είναι μια σκληρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Η Ελλάδα, για όλους τους λόγους του κόσμου, πρέπει να είναι ενάντια σε οποιαδήποτε αναθεωρητική λογική αναφορικά με το διεθνές δίκαιο, ενάντια σε οποιαδήποτε αντίληψη θέτει ζήτημα αλλαγής συνόρων.
Η απαίτηση για κυρώσεις απέναντι στη Ρωσία πρέπει να είναι ξεκάθαρη, δεν γίνεται μία χώρα που παραβιάζει με αυτόν τον τρόπο το διεθνές δίκαιο να μην έχει συνέπειες.
Πρέπει επίσης να είναι ξεκάθαρη η απόλυτη στήριξή μας στους πρόσφυγες.
Είναι και αυτό στοιχείο του διεθνούς δικαίου» είπε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Ηλιόπουλος, αναφέροντας πως το Διεθνές Δίκαιο δεν μιλάει για κανονικούς ή μη κανονικούς πρόσφυγες, όπως ανακάλυψε ο κ. Μηταράκης, η κυβέρνηση του οποίου είναι εκτεθειμένη σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για παραβίαση του διεθνούς δικαίου στα νερά του Αιγαίου».

Όχι εμπλοκή της Ελλάδας

«Όλα αυτά, όμως, δεν μπορούν να σημαίνουν εμπλοκή της χώρας, με οποιοδήποτε τρόπο, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις είτε αυτό σημαίνει αποστολή στρατιωτικού υλικού, όπως έκανε η κυβέρνηση, είτε σημαίνει αποστολή Ελλήνων στρατιωτών, ένα ενδεχόμενο που άνοιξε χθες ο κ. Οικονόμου» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη όχι μόνο για την ουσία της απόφασης να στείλει η Ελλάδα στρατιωτικό υλικό, αλλά και «για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε θεσμικά αυτή τη διαδικασία, χωρίς καν δηλαδή να συγκληθεί το ΚΥΣΕΑ».

Λειτουργεί επικίνδυνα

«Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί αυτή τη στιγμή με επικίνδυνο τρόπο για την ασφάλεια της χώρας.
Το δεύτερο που θα έπρεπε να κάνει σήμερα η ΝΔ, αλλά δεν έχουμε καμία ελπίδα ότι θα συμβεί, είναι να ζητήσει ένα τεράστιο συγγνώμη για τη στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κλείσει μια ανοιχτή πληγή που κατανάλωνε δυσανάλογο διπλωματικό κεφάλαιο για τη χώρα, με έναν τρόπο που ταυτόχρονα εξασφάλιζε την ειρήνη και τη συνεργασία δύο χωρών και περιόριζε την τουρκική επιρροή στα Βαλκάνια, η ΝΔ ήταν στο δρόμο κατά της συμφωνίας αυτής και συναντήθηκε εκεί με τα πιο ακραία στοιχεία» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης