Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης επιδοτεί τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών

Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης επιδοτεί τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για το «βίαιο σχέδιο απολιγνιτοποίησης»
Σχετικά Άρθρα
Για... επιδότηση των εταιρειών ενέργειας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας την αντίδραση της κυβέρνησης στην ενεργειακή κρίση.
«Ο κ. Μητσοτάκης, με την άρνηση να παρέμβει στην τιμολογιακή πολιτική της ενέργειας, απλά επιδοτεί όλο αυτό το διάστημα τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τη διαχείριση της ακρίβειας, «που στην Ελλάδα είχε φτάσει πολύ πριν την κρίση στην Ουκρανία», ανέφερε ότι «ακόμη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει ότι δεν επιθυμεί να προστατέψει την ασφάλεια της ελληνικής κοινωνίας, αλλά τα κέρδη των λίγων» και σημείωσε: «Να σταματήσει επιτέλους την κοροϊδία σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας».

Στην Ελλάδα, η ακριβότερη τιμή στη χονδρική ρεύματος

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι τον Σεπτέμβριο «ο κ. Σκρέκας μάς έλεγε ότι η αύξηση στους λογαριασμούς του ρεύματος θα είναι 2 με 3 ευρώ πάνω, και τελικά οι λογαριασμοί ήρθαν 3 και 4 φορές αυξημένοι» και πως «η Ελλάδα από τον Νοέμβρη έχει την ακριβότερη τιμή στη χονδρική του ρεύματος». «Όταν εν μέσω κρίσης οι εταιρείες ενέργειας, μαζί με τη ΔΕΗ, καταγράφουν τεράστια κέρδη, αυτό ονομάζεται μαυραγοριτισμός», επεσήμανε. Υπογράμμισε πως «η Κομισιόν μιλά για έλεγχο στις τιμές, που σημαίνει παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ενέργειας και συγκεκριμένο πλαφόν», όμως «όταν το ζητούσε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η ΝΔ αντιδρούσε». «Τώρα τί θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης;», ρώτησε, προσθέτοντας ότι «δουλειά του είναι να υλοποιεί πολιτικές, όπως η μείωση των ειδικών φόρων στα καύσιμα, που η Κομισιόν έχει ζητήσει. Γιατί δεν έχει προχωρήσει στη μείωση του ΕΦΚ σε καύσιμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο;».

«Βίαιο σχέδιο απολιγνιτοποίησης»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ και για το «βίαιο σχέδιο απολιγνιτοποίησης, το οποίο ενίσχυσε την εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο», σημειώνοντας ότι «τις προηγούμενες ημέρες, από τα 7 λιγνιτικά εργοστάσια που έχουμε και είναι αδειοδοτημένα ως το 2028, λειτούργησαν μόλις τα δύο». «Γιατί συνέβη αυτό;», ρώτησε. «Απαιτείται άμεση μείωση των ΕΦΚ σε πετρέλαιο και καύσιμα, έλεγχος της αισχροκέρδειας, παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Αύξηση του βασικού μισθού, αλλά και ρύθμιση και διαγραφή του πανδημικού χρέους για να ανασάνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης