Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ανησυχία για αλυσιδωτές εκρήξεις τιμών στα είδη μαζικής κατανάλωσης και στο νερό

Τσίπρας: Ανησυχία για αλυσιδωτές εκρήξεις τιμών στα είδη μαζικής κατανάλωσης και στο νερό
Τρομακτική αισχροκέρδεια στην ενέργεια, στα 1,5 δις ευρώ το υπερκέρδος υποστήριξε ο κ.Τσίπρας

Την ανησυχία του για τις αλυσιδωτές εκρήξεις τιμών στα είδη μαζικής κατανάλωσης και στο νερό λόγω των αυξήσεων στην ενέργεια εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη 16/3 με το προεδρείο της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης.
«Είμαι πολύ ανήσυχος ότι αυτή η τρομακτική έκρηξη του ενεργειακού κόστους θα έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε αλυσιδωτές εκρήξεις τιμών, όχι μονάχα στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και στα είδη μαζικής κατανάλωσης και στο νερό» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, αναφέροντας πως δύο κίνδυνοι ελλοχεύουν όταν γίνεται μη βιώσιμο το λειτουργικό κόστος.
«Ο ένας είναι να δούμε μετακυλίσεις σημαντικών αυξήσεων στην τιμή του νερού και στον καταναλωτή και ο άλλος είναι να δούμε μία πτώση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, είτε της ύδρευσης είτε της αποχέτευσης» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για τρομακτική αισχροκέρδεια στην ενέργεια.
«Με βάση τους υπολογισμούς μας, το υπερκέρδος των παραγωγών εταιριών από τα υπέρογκα κέρδη από το καλοκαίρι μέχρι το τέλος της άνοιξης θα είναι κοντά στο 1,5 δις. ευρώ.
Οι επιδοτήσεις που γίνονται, έρχονται να επιδοτήσουν τα κέρδη αυτών των εταιρειών όταν δεν υπάρχει ρύθμιση και έλεγχος» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης