Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Καμία συζήτηση για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με τον Akar

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Καμία συζήτηση για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με τον Akar
Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, ρώτησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τη δήλωση του Τούρκου ομολόγου του, μετά την πρόσφατη συνάντησή τους, στην οποία είχε κάνει λόγο για «συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο»
Σχετικά Άρθρα
«Ουδεμία κουβέντα έγινε στη συνάντηση που είχα με τον Τούρκο ομόλογό μου, για συνεκμετάλλευση με αντικείμενο φυσικούς πόρους στο Αιγαίο», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας απόψε στην ολομέλεια της Βουλής.
Νωρίτερα, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, είχε ρωτήσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τη δήλωση του Τούρκου ομολόγου του, μετά την πρόσφατη συνάντησή τους, με την οποία ο κ. Akar είχε κάνει λόγο για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.
«Εμείς», είπε ο κ. Χήτας, δεν πιστεύουμε τη δήλωσή αυτή.
Κάλεσε ωστόσο τον υπουργό, με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Βουλή, να διαψεύσει τους ισχυρισμούς Akar για το περιεχόμενο της συνάντησής τους.
«Ούτε είχα καμία τέτοια εξουσιοδότηση, ούτε είχα καμιά τέτοια αρμοδιότητα για να συζητήσω με τον ομόλογό μου, Τούρκο υπουργό Άμυνας, θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου, όσον αφορά φυσικούς πόρους», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Εκείνο που συζητήθηκε -διευκρίνισε ο υπουργός- είναι πως με δεδομένη τη μεγάλη γεωπολιτική αναταραχή στην περιοχή, θα είναι προς το συμφέρον αμφοτέρων «να πέσουν οι εντάσεις που μας δοκίμασαν ως χώρες το περασμένο καλοκαίρι και επομένως, οι υπουργοί Άμυνας θα πρέπει να επεξεργαστούν τρόπους που θα οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση των εντάσεων και στην εμπέδωση ηρεμότερου κλίματος στην περιοχή, προκειμένου να υπάρξει ένα ήρεμο καλοκαίρι, και από αυτό το ήρεμο καλοκαίρι να ωφεληθεί η τουριστική οικονομία και για τις δύο χώρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης