Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) για Σύνοδο Κορυφής: Άλλη μια μεγάλη εθνική αποτυχία που βαραίνει αποκλειστικά τον Μητσοτάκη

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) για Σύνοδο Κορυφής: Άλλη μια μεγάλη εθνική αποτυχία που βαραίνει αποκλειστικά τον Μητσοτάκη
Η χθεσινή απόφαση καταδεικνύει περίτρανα τη διαφορά ανάμεσα σε προοδευτικές κυβερνήσεις και στη δεξιά και υποταγμένη στα συμφέροντα κυβέρνηση Μητσοτάκη¨", τονίζει  ο Ν. Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Για «άλλη μια μεγάλη εθνική αποτυχία που βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη», κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ν. Ηλιόπουλος, με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να παραχωρήσει το δικαίωμα στην Ισπανία και τη Πορτογαλία, πέραν της φορολόγησης των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών που υλοποιούν, να θέσουν και πλαφόν στη τιμή του φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, «η χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να παραχωρήσει το δικαίωμα στην Ισπανία και τη Πορτογαλία, πέραν της φορολόγησης των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών που εκεί υλοποιούν, να θέσουν και πλαφόν στη τιμή του φυσικού αερίου, αποτελεί μια σημαντική επιτυχία δυο προοδευτικών ηγετών που αγωνίζονται και διεκδικούν για τα συμφέροντα των λαών τους και τη προστασία των κοινωνιών τους», ενώ «η εξαίρεση της Ελλάδας από αυτή τη δυνατότητα, αν και χώρα του Νότου εξαρτημένη από το Ρωσικό αέριο και πρωταθλήτρια στις τιμές χοντρικής ρεύματος πανευρωπαϊκά, αποτελεί άλλη μια μεγάλη εθνική αποτυχία, που βαραίνει αποκλειστικά τον κ. Μητσοτάκη».
«Όταν όμως δε θες να στεναχωρήσεις τα καρτέλ της αισχροκέρδειας στη χώρα σου, με τι σθένος θα διεκδικήσεις εξαιρέσεις προς όφελος του λαού σου από το ευρωπαϊκό πλαίσιο;
Η χθεσινή απόφαση καταδεικνύει περίτρανα τη διαφορά ανάμεσα σε προοδευτικές κυβερνήσεις και στη δεξιά και υποταγμένη στα συμφέροντα κυβέρνηση Μητσοτάκη», προσθέτει ο κ. Ηλιόπουλος και καταλήγει μιλώντας για μια «διαφορά όμως που κοστίζει ήδη πολύ ακριβά στο πορτοφόλι κάθε ελληνικού νοικοκυριού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης