Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Μετά την οδηγία της Κομισιόν, ο πρωθυπουργός ξαφνικά ανακάλυψε υπερκέρδη στην ενέργεια

Τσίπρας: Μετά την οδηγία της Κομισιόν, ο πρωθυπουργός ξαφνικά ανακάλυψε υπερκέρδη στην ενέργεια

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλόγισε στην κυβέρνηση τραγικά, στρατηγικά λάθη στο ενεργειακό

Σχετικά Άρθρα

Την ανάγκη ενός σχεδίου "έκτακτης ανάγκης" από το κράτος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η "ζοφερή κατάσταση" στο ενεργειακό τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.
"Δεν έχει νόημα να περιγράφουμε τη ζοφερή κατάσταση, έχει νόημα να δούμε πως θα βγούμε από αυτή", σημείωσε ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξη του στον Ant1, ενώ υπογράμμισε πως μεταξύ των "παραδοχών" που πρέπει πρώτα να κάνουμε είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται ένα "μοντέλο παρωχημένο που εκτινάσσει το κόστος για τον καταναλωτή", την ώρα που η "αισχροκέρδεια" φτάνει το 1,5 δισ.
"Χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, χρειάζεται να παρέμβει το κράτος ρυθμιστικά στις αγορές, να είναι δίπλα στον πολίτη που αδυνατεί αυτήν τη στιγμή να τα βγάλει πέρα", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε "τραγικά, στρατηγικά λάθη στο ενεργειακό". "Αυτό δεν είναι η κρίση του πολέμου αυτό που βιώνουμε μέχρι σήμερα είναι η αισχροκέρδεια και η τάση στις διεθνείς αγορές να ανέβει η τιμή του φυσικού αερίου", συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός στις αρχές Μαρτίου υποστήριζε ότι "δεν υπάρχουν υπερκέρδη" αλλά όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε οδηγία να φορολογηθούν τα υπερκέρδη "ξαφνικά τα ανακάλυψε".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης