Τελευταία Νέα
Πολιτική

Geoffrey Pyatt: Η ειρηνευτική συμφωνία είναι απόφαση της Ουκρανίας όχι των Βρυξελλών ή των ΗΠΑ

Geoffrey Pyatt: Η ειρηνευτική συμφωνία είναι απόφαση της Ουκρανίας όχι των Βρυξελλών ή των ΗΠΑ

"Η επιφυλακτικότητά μας έγκειται στη ρωσική πλευρά που από την αρχή κράτησαν μία στάση που προσπάθησαν να «θολώσουν» τα νερά", σημείωσε

Σχετικά Άρθρα
O πρέσβης των ΗΠΑ, Geoffrey Pyatt, αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση στην Ουκρανία, ενώ δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για τα όσα αναφέρει ο Putin περί «αποναζιστικοποίησης» της χώρας, σε εκδήλωση του ΟΤ κατά την οποία παρέστη και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
“Είναι πρόκληση” όπως είπε αυτός ο χαρακτηρισμός για μια χώρα που ο πρόεδρός της είναι Εβραίος και η οικογένειά του θύματα του ολοκαυτώματος.
Ο Geoffrey Pyatt, ο οποίος έχει υπάρξει πρέσβης και στην Ουκρανία, μίλησε για την περίοδο του Maidan, όπου όπως είπε οι Ουκρανοί βγήκαν στον δρόμο για να επαναδιακηρύξουν τη δημοκρατία, απέναντι σε μια κυβέρνηση που θεωρούσαν διεφθαρμένη.
Σε σχέση με τις ειρηνευτικές συνομιλίες, ο αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι είναι ρεαλιστής και ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία θα είναι αυτή που θα αποφασίσει για το μέλλον της, ούτε οι Βρυξέλλες ούτε οι ΗΠΑ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Zelensky με την ομάδα του είναι αφοσιωμένοι στην προοπτική της ειρήνης.
Η επιφυλακτικότητά μας έγκειται στη ρωσική πλευρά που από την αρχή κράτησαν μία στάση που προσπάθησαν να «θολώσουν» τα νερά, σημείωσε.
Γι αυτόν τον λόγο οι ΗΠΑ από την αρχή δήλωναν ξεκάθαρα ποια είναι τα σχέδια του Κρεμλίνου και ήθελαν οι σύμμαχοί τους να έχουν σαφή εικόνα για το τι πρόκειται να συμβεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης