Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, διαλέγουμε το στρατόπεδο των λαών

Κουτσούμπας (ΚΚΕ): Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, διαλέγουμε το στρατόπεδο των λαών
«Λες και δεν ξέρουν πως η αντιδραστική κυβέρνηση Ζελέσνκι ευθύνεται και αυτή, όπως η Ρωσία, για το δράμα του λαού της Ουκρανίας, εδώ και χρόνια έχει στηρίξει κι ενσωματώσει ναζιστικές οργανώσεις, διώκει και φυλακίζει κομμουνιστές, έχει θέσει εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας, έχει ευθύνες για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που ζουν στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και η ελληνική», είπε στην ομιλία του απόψε στο Σύνταγμα
Σχετικά Άρθρα

«Δε διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, διαλέγουμε το στρατόπεδο των λαών», είπε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του κατά το αποψινό (1/4) συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα «ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας».
Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, τους «υπηρέτες του άδικου που ξερνούν μίσος και χολή για το δίκιο και την αλήθεια», τους ενοχλεί «πάνω από όλα που στην Ελλάδα υπάρχει το ΚΚΕ, που με συνέπεια εδώ και χρόνια, ακόμη και σε ανέφελες στιγμές μιας φαινομενικής ειρήνης μελετούσε τις εξελίξεις, προειδοποιούσε και το πιο σημαντικό έδειχνε τον μοναδικό πατριωτικό και διεθνιστικό δρόμο, αυτόν της απεμπλοκής από τα πολεμοκάπηλα σχέδια και της αποδέσμευσης από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες που συμμετέχει η χώρα μας».
«Γι' αυτό το λόγο ανοίξανε πάλι τα αραχνιασμένα μπαούλα του αντικομμουνισμού για να ξεθάψουν τις γνωστές γελοιότητες.
Γέμισαν οι εφημερίδες και τα κανάλια με Παπαρατσένκο κάθε απόχρωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Αυτοί που ρίχνουν σήμερα το ανάθεμα στον Πούτιν είναι οι ίδιοι που το 1991 χειροκροτούσαν την κλίκα Γκορμπατσόφ, Γιέλτσιν, Πούτιν και Σία, όταν αυτοί διέλυαν τη Σοβιετική Ένωση» υπενθύμισε, προσθέτοντας «δεν ξεγελάνε κανέναν!
Κι αν σήμερα στηρίζουν την ουκρανική κυβέρνηση και προσκαλούν τον πρόεδρό της να μιλήσει στη Βουλή, δεν είναι γιατί τους έπιασε ο πόνος για το δράμα που ζει ο λαός της Ουκρανίας, είναι γιατί συμπλέουν με το στρατόπεδο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση Ζελένσκι».
ΚΝΕ.jpg
«Λες και δεν ξέρουν πως η αντιδραστική κυβέρνηση Ζελέσνκι ευθύνεται και αυτή, όπως η Ρωσία, για το δράμα του λαού της Ουκρανίας, εδώ και χρόνια έχει στηρίξει κι ενσωματώσει ναζιστικές οργανώσεις, διώκει και φυλακίζει κομμουνιστές, έχει θέσει εκτός νόμου το ΚΚ Ουκρανίας, έχει ευθύνες για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που ζουν στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και η ελληνική.
Λες και δεν ξέρουν πως στελέχη του ΚΚΕ στην Ουκρανία θεωρούνται ανεπιθύμητα πρόσωπα.
Γιατί με την ιδιότητα του βουλευτή και του ευρωβουλευτή, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Ουκρανίας και στους διωκόμενους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές.
Όλοι τους -κυβερνητικά στελέχη και τσιράκια τους κονδυλοφόροι - οι οποίοι δήθεν εγκαλούν το ΚΚΕ για τη στάση του, τα γνωρίζουν πολύ καλά όλα αυτά.
Όπως τα γνωρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΜΕΡΑ 25, που πιάνουν στασίδι στη Βουλή για να χειροκροτήσουν τον Ζελένσκι, γιατί όλοι τους έχουν ένα μόνιμο στασίδι στο ευρωτλαντικό στρατόπεδο» υπογράμμισε.
Τόνισε οτι «η συνεπής στάση του ΚΚΕ εκφράζει και την πραγματική αλληλεγγύη προς τον λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».
«Τον πόλεμο μπορούμε να τον κατανοήσουμε μόνο ως συνέχεια της πολιτικής με άλλα βίαια μέσα» είπε, αναφερόμενος στη συνέχεια σε όσα, επί χρόνια, προηγήθηκαν της 24ης Φεβρουαρίου 2022.
Συγκεκριμένα, μίλησε για το πραξικόπημα στην Ουκρανία «στο οποίο ηγήθηκαν μεγαλοκαπιταλιστές για να ανατραπεί μια κυβέρνηση φιλική προς τη Ρωσία», στην επικράτηση της φιλοδυτικής μερίδας της αστικής τάξης στην Ουκρανία «που επιτεύχθηκε με την άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, χωρών της ΕΕ, που στήριξαν αυτή την μερίδα, εξόπλισαν και εκπαίδευσαν φασιστικές, νεοναζιστικές, μισθοφορικές και παραστρατιωτικές οργανώσεις, όπως το τάγμα του Αζόφ, κ.ά, που όλα τα μετέπειτα χρόνια σκότωναν και τρομοκρατούσαν το λαό της Ουκρανίας, ιδιαίτερα κομμουνιστές, εργάτες, συνδικάτα και το ρωσόφωνο κομμάτι στις περιοχές του Ντονμπάς».
«Και μετά απ' όλα αυτά έχουν το θράσος να λένε ότι ο Ουκρανικός λαός μπορεί ελεύθερα να αποφασίσει αν θα μπει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» σημείωσε.
«Βέβαια για εμάς είναι παραπάνω από ξεκάθαρο:
Ούτε ο Πούτιν έχει δικαίωμα να σηκώνει τη σημαία του αντιφασισμού, να μιλάει για την αποναζιστικόποιηση της Ουκρανίας, όταν η ίδια η καπιταλιστική Ρωσία, διατηρεί φιλικές σχέσεις με ακροδεξιά μορφώματα σε πολλές χώρες και η ηγεσία της εκθειάζει δημόσια τους ιδεολόγους του ρωσικού φασισμού.
Γιατί, το μόνο που θέλει είναι να εκμεταλλευτεί το αντιφασιστικό φρόνημα των Ρώσων και όλων των λαών, που πλήρωσαν με εκατομμύρια νεκρών την πάλη ενάντια στο φασισμό - ναζισμό» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης