Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ): Να μην περιμένουν σωσίβιο από το ΠΑΣΟΚ Μητσοτάκης και Τσίπρας

Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ): Να μην περιμένουν σωσίβιο από το ΠΑΣΟΚ Μητσοτάκης και Τσίπρας

“Αντί να δώσουμε σωσίβιο σε αυτούς, να δώσουμε ελπίδα στην Ελληνίδα και τον Έλληνα” είπε ο ίδιος

Σχετικά Άρθρα

«Πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι και ισχυροί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές για να επιβάλουμε εμείς τους κανόνες μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας απόψε σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.
Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Ακούω τις τελευταίες ώρες και ημέρες ότι γίναμε ρυθμιστές.
Όχι κ. Μητσοτάκη και κ. Τσίπρα, πρωταγωνιστές γίναμε, δεν γίναμε ρυθμιστές.
Θα το δείτε την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής, που η δημοκρατική παράταξη θα έχει εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατικού κορμού, με ένα πρόγραμμα για όλους τους Έλληνες, ένα πρόγραμμα που θα μπορεί να ανατρέψει τα κατεστημένα και ό,τι κρατά δέσμια τη χώρα πίσω».
Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «με ενότητα, με ανανέωση και πολιτική αυτονομία, μαζί θα είμαστε νικητές στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν» και απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους σημείωσε:
«Μαζί, να είστε σίγουροι, ότι θα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη, με την ανανεωτική αριστερά και τα κινήματα της οικολογίας, πρωταγωνιστές και όχι ρυθμιστές, όπως θέλουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης.
Και λέω και απόψε εδώ από την Αχαΐα, ότι αυτοί οι βαθιά αποτυχημένοι πρωθυπουργοί, να μην περιμένουν σωσίβιο από το ΠΑΣΟΚ και την δημοκρατική παράταξη.
Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό.
Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια και 'βρέχει' χειρότερες δημοσιονομικές πολιτικές και υπερταμεία και ο κ. Μητσοτάκης κάνει μία πολιτική των λίγων και της παρέας τού δήθεν επιτελικού κράτους - χάους του Μαξίμου.
Εμείς έχουμε μόνο ένα στόχο. Αντί να δώσουμε σωσίβιο σε αυτούς, να δώσουμε ελπίδα στην Ελληνίδα και τον Έλληνα».
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «δημοσιονομική ανευθυνότητα», λέγοντας ότι «η Δεξιά δεν βάζει μυαλό» και πρόσθεσε:
«Θα έπρεπε το κόμμα του κ. Καραμανλή, που άφησε την Ελλάδα με το μεγαλύτερο παγκοσμίως έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών 15,6% να είχε πάρει τα μαθήματά του.
Όμως δεν τα πήρε, γιατί δεν πλήρωσε το κόστος που πληρώσαμε εμείς, αναλαμβάνοντας να αντιμετωπίσουμε αυτή την απίστευτη περιπέτεια για την πατρίδα, ώστε να μείνει η χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και επειδή λοιπόν δεν πήραν το μάθημα, αυτό, το πληρώνουμε ακόμη και σήμερα πάρα πολύ ακριβά».

Για την πανδημία

Όσον αφορά στο ζήτημα της πανδημίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή με υπευθυνότητα στο πλευρό της επιστήμης και δεν κλείσαμε το μάτι σε κινήματα, τα οποία υπονόμευαν τη δημόσια υγεία, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας με τον πρώην υφυπουργό του στο υπουργείο Υγείας - και είχαμε σταθερή στάση».
Αναφερόμενος στην στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανάγκη αναβάθμισης της δημόσιας υγείας υπογράμμισε:
«Το εργαλείο της παράταξής μας από τη δεκαετία του '80, το ΕΣΥ, που το χλεύαζαν, αυτό κράτησε την κοινωνία όρθια.
Εμείς, με ευθύνη σταθήκαμε και με ευθύνη στεκόμαστε και δημοσιονομικά, και πολιτικά, σε αυτό το μεγάλο θέμα.
Λέμε ξεκάθαρα ότι πρέπει να στηρίξουμε την πρωτοβάθμια υγεία και το ΕΣΥ, διότι είναι αδιανόητο 4,5% από το Ταμείο Ανάκαμψης να πηγαίνει σε αυτόν σημαντικό και κρίσιμο τομέα και η Ιταλία, με πολύ λιγότερα προβλήματα από εμάς, να δίνει 11% του Ταμείου Ανάκαμψης στη δημόσια υγεία».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας ότι «συμπονούμε τον ουκρανικό λαό, όχι μόνο στα λόγια, αφού οργανώσαμε ως παράταξη και θα αποστείλουμε μία ανθρωπιστική αποστολή» προσθέτοντας: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε ένα λαό, που ο δικός μας ο λαός δεν έζησε την ίδια αλληλεγγύη την ώρα της κυπριακής τραγωδίας από τις μεγάλες δυνάμεις.
Ο δικός μας ο λαός έζησε την εισβολή του Αττίλα και κάποιους να κάνουν τους Πόντιους Πιλάτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης