Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κοζάνη ο Μητσοτάκης – Εγκαινιάζει το μέγα – φωτοβολταϊκό πάρκο των ΕΛΠΕ

Στην Κοζάνη ο Μητσοτάκης – Εγκαινιάζει το μέγα – φωτοβολταϊκό πάρκο των ΕΛΠΕ
Τη συνέχιση της εξόρυξης λιγνίτη έως τα τέλη του 2022 θα ανακοινώσει ο κ.Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα
Στη σκιά της ενεργειακής κρίσης και της τεράστιας αύξησης της επιβάρυνσης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου προκειμένου να εγκαινιάσει το μέγα – φωτοβολταϊκό πάρκο του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε λειτουργία έργο ΑΠΕ μέχρι σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα με φωτοβολταϊκά σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Πάντως και εν μέσω της τεράστιας ενεργειακής κρίσης, μέρος της οποίας η αντιπολίτευση την αποδίδει και στη βιασύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προχωρήσει στη βίαιη απολιγνιτοποίηση της χώρας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει ότι θα συνεχιστεί η εξόρυξη λιγνίτη έως τα τέλη του 2022 προκειμένου να μην υπάρξει θέμα ενεργειακής ασφάλειας στην Ελλάδα.
Ωστόσο, θα επισημάνει πως η εξέλιξη αυτή δεν σηματοδοτεί ότι μένει πίσω η μετάβαση στην «πράσινη ενέργεια» αλλά ότι αποτελεί μια αναγκαία συνθήκη υπό το πρίσμα των διεθνών εξελίξεων και του κινδύνου διακοπής στην προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης