Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης σε Τσίπρα: Δεν δέχομαι μαθήματα προοδευτικότητας

Ανδρουλάκης σε Τσίπρα: Δεν δέχομαι μαθήματα προοδευτικότητας
«Δεν δέχομαι μαθήματα προοδευτικότητας από τον Αλέξη Τσίπρα», τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα
Σχετικά Άρθρα

«Δεν δέχομαι μαθήματα προοδευτικότητας από τον Αλέξη Τσίπρα διότι συγκυβέρνησε με τον κ. Καμμένο», τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, απαντώντας στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα στις προοδευτικές δυνάμεις.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τόνισε: “Με εκλογές θα φύγει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, όπως φεύγει κάθε κυβέρνηση. Εμείς θέλουμε μία άλλη κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αποτύχει στη διαχείριση των μεγάλων κρίσεων και στα θέματα της οικονομίας, όπου βλέπουμε ραγδαία αύξηση του δημοσίου χρέους. Δημιουργούνται πάλι ελλείμματα. Ενώ στην πανδημία έχουμε φτάσει σε θανάτους πάνω από το επίπεδο χωρών, που πέρασαν την περιπέτεια αυτή όταν δεν υπήρχε ακόμη το εμβόλιο. Εμείς ζούμε αυτές τις τραγικές καταστάσεις ενώ έχουμε το εμβόλιο.
Γιατί δεν βγαίνω να ζητώ κάθε μέρα εκλογές, όπως ο κ. Τσίπρας; Ο κ. Μητσοτάκης, όταν ήταν Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, ζητούσε κάθε μέρα εκλογές. Τι έγινε; Έγιναν οι εκλογές όταν ήθελε ο κ. Μητσοτάκης; Όχι. Έγιναν οι εκλογές όποτε θέλησε ο κ. Τσίπρας.
Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Άρα με ρητορικά τερτίπια παλαιού τύπου, εγώ δεν πολιτεύομαι.
Προφανώς είμαστε έτοιμοι για εκλογές. Θέλουμε εκλογές για να αλλάξει η Κυβέρνηση. Το να μπαίνουμε, όμως, σε μία ρητορεία άνευ ουσιαστικού περιεχομένου, το θεωρώ παλαιοκομματισμό και είναι λογικό αυτό για τον κ. Τσίπρα, γιατί είναι ο αρχαιότερος πολιτικός αρχηγός του σημερινού πολιτικού συστήματος. Συνεπώς σε ένα βαθμό μπορώ να δικαιολογήσω αυτές τις ρητορικές του εξάρσεις”.
Απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι “μαθήματα προοδευτικότητας από τον επί μία πενταετία συνεταίρο και στενό συνεργάτη του Πάνου Καμμένου, συγγνώμη, αλλά δεν δέχομαι”.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού για κυβερνητικές συνεργασίες, ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για οπορτουνισμό και τις απέδωσε στο γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης “βλέπει ότι η αυτοδυναμία του κουνάει το μαντήλι”.
Και πρόσθεσε: “Αγωνίζομαι η παράταξή μας να έχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και αυτό που λέω σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση θα γίνει, όταν θα έχω τη δύναμη να επιβάλλω τις ιδεολογικές και πολιτικές μας θέσεις ως προτεραιότητες σε μια τέτοια κυβέρνηση, η οποία προφανέστατα για να εφαρμόσει τις εν λόγω πολιτικές θέλει και ένα πολιτικό προσωπικό, προοδευτικό, αξιόπιστο, για να υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Όλα τα υπόλοιπα περί συσχετισμών, θα τα επιλέξει ο ελληνικός λαός την πρώτη Κυριακή. Και από την Κυριακή το βράδυ, ο καθένας θα βρεθεί προ των ευθυνών του. Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την σταθερότητα αλά καρτ, γιατί μιλάει για σταθερότητα στις δεύτερες εκλογές. Αν πίστευε στην σταθερότητα θα την υπηρετούσε από τις πρώτες εκλογές”.

Το κάλεσμα Τσίπρα στις προοδευτικές δυνάμεις

Ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις «από την Κρήτη, από την μήτρα της δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης», όπως είπε, «να συνειδητοποιήσουν ότι όταν στο λιόγερμα βλέπουν τον ίσκιο τους δεν είναι το μπόι τους» και ότι «η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενότητα και μέτωπο απέναντι στη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά.
Αν σήμερα δεν ζητάς εκλογές, θέλεις να μείνει ο Μητσοτάκης για άλλον ένα χρόνο και αυτοί που μας κυβερνούν να λεηλατήσουν τον ελληνικό λαό. Κανείς δεν έχει να λογοδοτήσει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απέναντι στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες».
Τέλος, επανέλαβε το αίτημα για εκλογές το συντομότερο δυνατό «για να γυρίσει ο τροχός, για να υπάρξει πολιτική αλλαγή, για να αναλάβουμε την ευθύνη να στηρίξουμε την κοινωνία και να δώσουμε μια διαφορετική προοπτική για τον τόπο», ενώ απευθύνθηκε συγκεκριμένα στον λαό της Κρήτης λέγοντας χαρακτηριστικά «για άλλα μια φορά μπροστάρης σε αυτό τον αγώνα θα είναι ο κρητικός λαός που θα ανοίξει το δρόμο για την πολιτική αλλαγή και την ανατροπή της χειρότερης κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση και μετά.
Να φύγει η δεξιά του κ. Μητσοτάκη για να ανοίξουμε δρόμο προοδευτικό ενότητας, συνεργασίας αλλά και δρόμο διεξόδου στα κοινωνικά αδιέξοδα που μας έχουν οδηγήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης