Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ουκρανία και ενέργεια στο μενού της αντιπαράθεσης – Γρίφος η ομιλία Zelensky στην ελληνική βουλή 7/4

Ουκρανία και ενέργεια στο μενού της αντιπαράθεσης – Γρίφος η ομιλία Zelensky στην ελληνική βουλή 7/4
Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να κρατήσει μία σκληρή στάση και αυτό φαίνεται από την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών από ελληνικό έδαφος επειδή η δραστηριότητά τους δεν σύναδε με την διπλωματική ιδιότητά τους
Σχετικά Άρθρα

Στην σημερινή ομιλία του πρόεδρου της Oυκρανίας Zelensky στην Βουλή έχει επικεντρωθεί η κυβέρνηση καθώς έχει αποφασιστεί μία πιο σκληρή στάση τόσο απέναντι στην Ρωσία όσο και στην αντιπολίτευση που θα θελήσει να μην λάβει σαφή καταδικαστική στάση απέναντι στην ρωσική εισβολή.

Σκληρή στάση για την Ουκρανία

Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να κρατήσει μία σκληρή στάση και αυτό φαίνεται από την απέλαση 12 Ρώσων διπλωματών από ελληνικό έδαφος επειδή η δραστηριότητά τους δεν σύναδε με την διπλωματική ιδιότητά τους.
Ήδη εχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ιδιαίτερος επικριτικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα για την αρνητική του στάση ως προς τις επιβαλλόμενες κυρώσεις προς τους διπλωμάτες, διατηρώντας όπως είπε μία στάση «επιτήδειου ουδέτερου» και εκπέμπωντας μηνύματα φθηνής αντιπολίτευσης για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής.

Γρίφος η ομιλία του Zelensky

Παραμένει γρίφος, ωστόσο, τι θα πει ο πρόεδρος Zelensky στην ελληνική Βουλή και κυρίως αν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα κάνει αναφορές στην Κύπρο – που έχει υποστεί αντίστοιχη εισβολή από την Τουρκία, κάτι που θα χαροποιούσε την ελληνική πλευρά ή αν θα είναι σύντομος σε περιεχόμενο και ουσία.
Θεωρείται, πάντως, δύσκολο ο πρόεδρος της Ουκρανίας που έχει εξάρει την τουρκική πλευρά για τις προσπάθειες εκεχειρίας σε τουρκικό έδαφος να προβεί σε μία τέτοια δήλωση.
Πάντως, μετά την ελληνική βουλή όπου θα μιλήσει για 15 λεπτά, ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα μιλήσει και στην Κυπριακή Βουλή.
Σίγουρα θα δώσει το έναυσμα για κριτική στην αντιπολιτευση, αλλά και σε κόμματα που δεν θα παραστούν όπως το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Συναντήσεις κορυφής με μενού την ενέργεια και τις ελληνικές προτάσεις


Κατά τ’ άλλα, ο Πρωθυπουργός θα επικεντρωθεί τις επόμενες μέρες στα θέματα ενέργειας, μετά και από την επίσκεψή του στην Κοζάνη που έδωσε δύο σημαντικές ειδήσεις:
Πρώτον την επαναφορά του λιγνίτη, έστω και προσωρινά, ως ένα από τα βασικά καύσιμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και την επιτάχυνση των έργων ΑΠΕ, αναφερόμενος στο μεγάλο φωτοβολταικό πάρκο αλλά και σε αιολικά πάρκα στην θάλασσα.
Δεύτερον, στην επιμονή να περάσουν οι ελληνικές θέσεις όπως η επιβολή πλαφόν τιμής στην χονδρική του αερίου και του ηλ. Ρεύματος, θέση που θα επαναλάβει στο σημερινό ραντεβού που θα έχει με την Επίτροπο Ενέργειας Candri Simson.
Η Επίτροπος θα έχει συνάντηση και με βουλευτές στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου στην ελληνική Βουλή και εκεί θα πρέπει να εξηγήσει πολλά από αυτά που δεν έχει κάνει ακόμα η Κομισιόν για να προστατεύσει τους έλληνες καταναλωτές.
Tρίτον, όπως έχουμε ξανααναφέρει, επίκεινται ανακοινώσεις από μέρα σε μέρα για την ενεργοποίηση των εξορύξεων σε κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα και Νότια Κρήτη.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης