Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Τα 43 δισ. ευρώ δημοσιονομικής επέκτασης του κ. Μητσοτάκη δεν έπιασαν τόπο

Ανδρουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Τα 43 δισ. ευρώ δημοσιονομικής επέκτασης του κ. Μητσοτάκη δεν έπιασαν τόπο
Tην ανάγκη σοβαρού σχεδιασμού μακροπρόθεσμης ανθεκτικότητας με στόχους την ενίσχυση της πράσινης οικονομίας εξήρε ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης

Tην ανάγκη σοβαρού σχεδιασμού μακροπρόθεσμης ανθεκτικότητας με στόχους την ενίσχυση της πράσινης οικονομίας, της υγείας, της παιδείας και της νέας γενιάς, με φόντο την ενεργειακή κρίση και την τεταμένη κατάσταση στην Ουκρανία εξήρε ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 6 - 9 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Απαντώντας, καταρχήν στην ερώτηση του δημοσιογράφου του Bloomberg News, Νίκου Χρυσολωρά σε σχέση με το αίτημα για πρόωρες εκλογές, τόνισε χαρακτηριστικά:
«Το μόνο κόμμα που έχει άνοδο δημοσκοπικά είμαστε εμείς. Με συμφέρει να ζητήσω εκλογές.
Προφανώς δεν θέλω, αλλά είτε ζητώ είτε δεν ζητώ, θα τις κάνει όταν θέλει ο κάθε Πρωθυπουργός.
Το θέμα του λαού αυτή τη στιγμή είναι ένας πρωθυπουργός να ασχολείται με την ενεργειακή κρίση, όχι να ζητάει εκλογές.
Αυτό είναι ψευδοδίλημμα».
Σε αυτό το σημείο, εξάλλου, τόνισε ότι στις 8 Μάϊου θα αποφασιστεί το όνομα και το σύμβολο με το οποίο το κόμμα θα κατέβει στις επόμενες εκλογές.
Την ίδια στιγμή, αναφέρθηκε στα 43 δισ. ευρώ δημοσιονομικής επέκτασης που δόθηκαν από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «δεν έπιασαν τόπο, δώσαμε ανεξέλεγκτα χρήματα με λάθος τρόπο», συμπληρώνοντας ότι είναι λάθος και η στρατηγική για την ενεργειακή κρίση, καθώς, με φόντο και την επερχόμενη Ουκρανική κρίση τους προηγούμενους μήνες, η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που αύξησε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά 25%, όταν κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση.
Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έθιξε την στρατηγική της κυβέρνησης σε μια σειρά ζητήματα όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, η αποκατάσταση των καμμένων του περασμένου καλοκαιριού, αλλά και το δημογραφικό.
Ειδικά για το θέμα του δημογραφικού, ανέφερε το παράδειγμα της χρήσης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σε Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία, με τις εκεί κυβερνήσεις να δίνουν χιλιάδες κατοικίες και να τις προσφέρουν σε νέα ζευγάρια: «Λέω εδώ και ένα χρόνο για το δημογραφικό.
Τα άλλα κράτη δίνουν ώθηση στις νέες γενιές, κάνουν παρεμβάσεις. Παίρνουν χιλιάδες κατοικίες και τις προσφέρουν σε νέα ζευγάρια, με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης: 26.000 κατοικίες η Πορτογαλία, 20.000 η Ισπανία, 10.000 Ιταλία», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει εντάξει για αυτό το λόγο στο Ταμείο μόνο 100 κατοικίες, 70 στην Αθήνα, 30 στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε, δε, στη στάση του ΚΙΝΑΛ σε σχέση με το εμβόλιο και την πανδημία, αλλά και την Ουκρανική κρίση: «Βρεθήκαμε μπροστά σε δυο διλήμματα, το εμβόλιο και την Ουκρανία: Ήμασταν αυτοί που κάναμε καμπάνια για το εμβόλιο, πήραμε καθαρή θέση υπέρ αυτού για να σπάσουμε το φόβο».
Σε σχέση με την Ουκρανία, επίσης, τόνισε «Στεκόμαστε αξιακά στην καταπάτηση διεθνούς δικαίου, ενώ αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή που δόθηκε εν μέσω πανδημίας στις επιχειρήσεις, υποστήριξε ότι «: Χαρίστηκαν 6,5 δισ. ευρώ που δεν χρειάζονταν, καθώς τα κριτήρια ήταν τέτοια, που πολλοί πήραν χρήματα που δεν χρειάζονταν. Αυτές είναι πολιτικές μιας παλιάς λογικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης