Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Μαριονέτα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση Zelensky – Βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

Κουτσούμπας: Μαριονέτα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ η κυβέρνηση Zelensky – Βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο
«H αποστολή στρατιωτικού σώματος στη Βουλγαρία για να στελεχώσει ΝΑΤΟϊκό σχηματισμό μάχης βαθαίνει ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της Ελλάδας», σημειώνει ο ΓΓ του ΚΚΕ
Σχετικά Άρθρα

«Αρνηθήκαμε να νομιμοποιήσουμε τη "μαριονέτα" του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, την αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι και το ναζιστικό τάγμα Αζόφ και δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας!
Σε αντίθεση βέβαια με την κυβέρνηση της ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου, που με επικεφαλής τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα χειροκροτούσαν την Πέμπτη στη βουλή τους ναζί του τάγματος Αζόφ. Χειροκροτούσαν μια κυβέρνηση που ευθύνεται και αυτή, όπως και η Ρωσία, για το δράμα του λαού της Ουκρανίας».
Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας πως η άρνηση του κόμματός του αποδείχτηκε τελικά πως ήταν η καλύτερη έκφραση αλληλεγγύης απέναντι στον λαό της Ουκρανίας, ο οποίος έχει γίνει «σάκος του μποξ» ανάμεσα στη Ρωσία και στις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και πληρώνει εδώ και χρόνια τους ανταγωνισμούς τους για το μοίρασμα των αγορών, του ορυκτού πλούτου, της ενέργειας, των εδαφών, των αγωγών και των δικτύων μεταφοράς εμπορευμάτων» προσθέτει.

Βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας

Ο Δ. Κουτσούμπας επισημαίνει ότι «η αποστολή στρατιωτικού σώματος στη Βουλγαρία για να στελεχώσει ΝΑΤΟϊκό σχηματισμό μάχης, που συγκροτείται στη Βουλγαρία, βαθαίνει ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία» και τονίζει, μεταξύ άλλων, καταλήγοντας στη συνέντευξή του:
«Η εμπλοκή όντως ακουμπάει και τις ελληνοτουρκικές διαφορές, που είναι μέρος αυτής της μεγάλης εικόνας. Και τώρα, που το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ εγκαινιάζουν τον "Στρατηγικό Μηχανισμό ΗΠΑ - Τουρκίας γιατί θέλουν πάση θυσία την Τουρκία στο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνουν όλα αυτά που λέγονται για «ΝΑΤΟϊκό έδαφος» και "ΝΑΤΟϊκές θάλασσες"! Έχουν έτοιμα τα σχέδια συνεκμετάλλευσης σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Συνεκμετάλλευση, όμως, σημαίνει ένα παζάρι χωρίς αρχές, ανάμεσα σε αμερικάνικα και ευρωπαϊκά ενεργειακά μονοπώλια, το οποίο δεν θα οδηγήσει σε ειρήνη και ασφάλεια, αλλά θα δημιουργήσει και το έδαφος για νέα μεγαλύτερη σύγκρουση».

Η πανελλαδική απεργία (6/4)

Κατά τα άλλα χαρακτήρισε την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας «σημαντικό βήμα κλιμάκωσης της πάλης του εργατικού-λαϊκού κινήματος.
Γιατί οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες εφαρμογής του νόμου Χατζηδάκη, που βάζει νέα εμπόδια στο δικαίωμα της απεργίας και στη συνδικαλιστική δράση, γιατί γίνεται σε συνθήκες που όντως το εργατικό κίνημα δεν έχει περάσει στην αντεπίθεση».
«Αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για να γίνουν μεγαλύτερα βήματα στην οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης, κόντρα στις δυνάμεις του συμβιβασμού, του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού που χρόνια τώρα βάζουν πλάτη στις κυβερνήσεις και στη μεγαλοεργοδοσία, φέρνοντας τις εργατικές διεκδικήσεις στα μέτρα του κεφαλαίου. Τελικά, να μη δεχτεί ο λαός να θυσιάζονται οι ανάγκες του για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο» αναφέρει.
Ερωτηθείς αν μετά την απεργία «βλέπει την κυβέρνηση να υποχωρεί σε κάτι» απάντησε ότι «το ζήτημα είναι οι εργαζόμενοι να μην υποχωρούν στις λογικές "δε ζητάμε πολλά, γιατί οι συνθήκες είναι δύσκολες" και η "οικονομία δεν αντέχει", λογικές που προβάλει τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, τα άλλα κόμματα και οι δυνάμεις τους στο κίνημα.
Τότε ναι, μπορεί μια κυβέρνηση να υποχωρήσει σε ένα ζήτημα.
«Το θέμα είναι ο λαός να μην περιμένει κάποιους δήθεν "νέους σωτήρες", οι οποίοι δεν υπάρχουν, να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα του κεφαλαίου, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, γιατί τελικά, όπως έχει πολλές φορές αποδειχτεί, "μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής"» προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης