Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρετός στα κόμματα για τα συνέδρια που έρχονται – Στοίχημα η ανανέωση, τα συνθήματα και η προεκλογική περίοδος

Πυρετός στα κόμματα για τα συνέδρια που έρχονται – Στοίχημα η ανανέωση, τα συνθήματα και η προεκλογική περίοδος
Στις αρχές του καλοκαιριού θα έχουμε, λοιπόν, νέες κεντρικές επιτροπές στα κόμματα εξουσίας και εκεί θα φανούν αν θα έχουμε πραγματική ανανέωση του πολιτικού τους δυναμικούς - Πάντως και τα 3 κόμματα θα βγουν ετοιμοπόλεμα καθώς πλέον θα μπαίνουμε πιο βαθιά στο προεκλογικό κλίμα.
Σχετικά Άρθρα

Σε πυρετώδεις προσυνεδριακές διαδικασίες είναι τα κόμματα με στόχο να ανανεώσουν το δυναμικό τους, να καθαρογράψουν τα νέα προεκλογικά τους προγράμματα και συνθήματα και να εκκινήσουν για την μακρά προεκλογική περίοδο που αναμένεται.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΔ 6-8 ΜΑΙΟΥ 2022: Βήμα για προεκλογικές ανακοινώσεις και συσπείρωση μηχανισμού

To συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θα είναι το βήμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να σημάνει γενική αντεπίθεση του κόμματος.
Ήδη από την στιγμή που έχει ανακοινώσει εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ο κομματικός μηχανισμός βρίσκεται άτυπα σε μία μεγάλη προεκλογική περίοδος.
Στα προσυνέδρια ο Πρωθυπουργός μιλάει για την καθημερινή μάχη που πρέπει να δίνουν τα στελέχη.
Ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης βρίσκεται σε εντατικό πρόγραμμα επισκέψεων στην Ελλάδα.
Χρονικά θα έχουν προηγηθεί κάποιες θετικές ειδήσεις, όπως οι ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, το νέο πακέτο μέτρων για την επιδότηση των λογαριασμών Μαΐου, η καταβολή του επιδόματος ακρίβειας και ίσως και μείωση ΦΠΑ σε κάποια προϊόντα ενώ αναμένεται να καθοριστεί και η αύξηση των συντάξεων για το 2023.
Η παρουσία του Βαγγέλη Μειμαράκη ως προέδρου του Συνεδρίου θα εξασφαλίζει την ενότητα των διαφορετικών ομάδων στο κόμμα και μέχρι αυτή τη στιγμή αντιδράσεις από το δίδυμο των πρώην Καραμανλή-Σαμαρά δεν φαίνονται στον ορίζοντα.
Εκτός αν κάτι αλλάξει μέχρι το συνέδριο.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ, 14-17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Εσωκομματική αντιπολίτευση και νέα προεδρία Τσίπρα

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ήρεμο καθώς αναμένεται να ψηφιστεί η πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη.
Υπάρχει μεγάλη εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί ρόλους και θέσεις στο κόμμα και η απόφαση να μπορούν να ψηφίσουν για πρόεδρο και όσοι γράφονται μέλη την ημέρα της ψηφοφορίας, τούς έχει δυσαρεστήσει.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα έχει κανένα σοβαρό εσωκομματικό αντίπαλο αλλά θα παίξει ρόλο τόσο η συμμετοχή όσο και το ποσοστό που θα ψηφίσει ενάντιά του.
Σε κάθε περίπτωση, το συνέδριο άργησε, η εσωκομματική αντιπολίτευση μεγάλωσε, η δυσαρέσκεια για το 2019 δεν εκτονώθηκε νωρίς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει από το συνέδριο με ενωμένη την ηγετική ομάδα που θα στηρίξει τις επιλογές του Α.Τσίπρα, ειδικά για τα θέματα συνεργασιών…
Η τελική εκλογή Αλέξη Τσίπρα θα γίνει στις 15 Μαΐου.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΙΝΑΛ, 20-22 ΜΑΪΟΥ: Νέα ηγετική ομάδα, νέο όνομα αλλά και διχογνωμία για τη συνεργασία

Η εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής θα δείξει την νέα ηγετική ομάδα που θα έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο κόμμα.
Αυτό θα είναι το πρώτο θετικό κομμάτι. Το δεύτερο θετικό είναι ότι στις 8 Μαΐου –ημέρα συνεδρίου για τη ΝΔ- ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει δημοψήφισμα για το όνομα του κόμματος.
Ουσιαστικά για την επαναφορά της λέξης ΠΑΣΟΚ ως πρώτο συνθετικό της νέας ονομασίας.
Ωστόσο, κάπου εκεί θα αρχίσουν τα όργανα καθώς θα τεθεί το θέμα των συνεργασιών και η βάση θα φανεί διχασμένη.
Υπάρχουν στελέχη που έχουν θέσει τον εαυτό τους σε κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, υπάρχουν στελέχη που βλέπουν πιο εύκολη την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει και ένα πλειοψηφικό ρεύμα που θέλει πολιτική αυτονομία. Ωστόσο, αν τεθεί το θέμα της ακυβερνησίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πρέπει να πάρει μία μεγάλη απόφαση.

Στις αρχές του καλοκαιριού θα έχουμε, λοιπόν, νέες κεντρικές επιτροπές στα κόμματα εξουσίας και εκεί θα φανούν αν θα έχουμε πραγματική ανανέωση του πολιτικού τους δυναμικούς.
Πάντως και τα 3 κόμματα θα βγουν ετοιμοπόλεμα καθώς πλέον θα μπαίνουμε πιο βαθιά στο προεκλογικό κλίμα.

Σωτήρης Πίκουλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης