Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Σκέψεις για διαγραφή των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60, εάν εμβολιαστούν

Πλεύρης: Σκέψεις για διαγραφή των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60, εάν εμβολιαστούν
Παραμένει η μάσκα σε κλειστούς χώρους και σχολεία έως τις 31 Μαΐου είπε ο υπουργός Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως υπάρχουν σκέψεις να διαγραφούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, εφόσον αυτοί σπεύσουν να εμβολιαστούν διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Πλεύρης είπε πως «υπάρχει σκέψη σε περίπτωση που εμβολιαστούν όσοι τους έχει ήδη επιβληθεί το πρόστιμο, να διαγραφεί», διευκρινίζοντας ότι, είναι κάτι που βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση.
Ερωτηθείς για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο κ.Πλεύρης είπε πως οι αποφάσεις αυτές έχουν τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής των ειδικών, ενώ σημείωσε πως αντίστοιχες αποφάσεις λαμβάνονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μάσκα έως 31/5

«Από την 1η Μαΐου αναστέλλεται η επίδειξη του πιστοποιητικού, κάτι που σημαίνει ότι, οι ανεμβολιάστοι θα είναι χωρίς τεστ, σε εστίαση και γήπεδα.
Γυρίζει στο 100% η πληρότητα» είπε ο κ.Πλεύρης, τονίζοντας ότι «παραμένει η μάσκα σε κλειστούς χώρους και σχολεία, μέχρι 31 Μαΐου.
Από 1η Ιουνίου θα υπάρξει άρση της υποχρέωσης, αλλά κατ’ελάχιστον στους χώρους όπως ΜΜΜ, νοσοκομεία» τόνισε ο κ.Πλεύρης, ο οποίος απέρριψε ότι πρόκειται για προεκλογικά μέτρα.
«Η πανδημία είναι εδώ και κάνει φαινόμενα και κύκλους.
Τα στοιχεία δείχνουν πτώση που συνδέεται και με τον καιρό και με τον εμβολιασμό.
Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθούν το ίδιο μοντέλο με μας, χαλάρωση το καλοκαίρι και επιφυλακή, για αυτό τα μέτρα αναστέλλονται, δεν καταργούνται» είπε ο κ.Πλεύρης.

Τι θα γίνει με τους υγειονομικούς

Όσον αφορά το ζήτημα της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο κ.Πλεύρης υπενθύμισε ότι ο σχετικός νόμος προβλέπει ότι θα υπάρχει αναστολή μέχρι τις 31/12 και πως «όποιος υπηρετεί το Σύστημα Υγείας πρέπει να σέβεται την επιστήμη του».
Ξεκαθάρισε πως «στο ΕΣΥ πρέπει να είσαι εμβολιασμένος, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες τις πανδημίας, δεν μπορούν να επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι», σημειώνοντας πως «δεν θέλω να δώσω ελπίδες ότι θα αλλάξει κάτι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης