Τελευταία Νέα
Πολιτική

KKE: Η κυβέρνηση προωθεί το πανάκριβο αμερικανικό LNG που θα πληρώσει ο λαός

KKE: Η κυβέρνηση προωθεί το πανάκριβο αμερικανικό LNG που θα πληρώσει ο λαός
Καταρρίπτεται το παραμύθι ότι η ενεργειακή ακρίβεια αποτελεί εισαγόμενο πρόβλημα αναφέρει το ΚΚΕ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση ότι η κυβέρνηση προωθεί το πανάκριβο αμερικανικό LNG που θα πληρώσει ο λαός και που θα θησαυρίσουν οι Έλληνες εφοπλιστές από τη μεταφορά του διατύπωσε το ΚΚΕ με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη στο σταθμό LNG της Ρεβυθούσας.
«Η κυβέρνηση, με αφορμή και τις κυρώσεις στη Ρωσία, προωθεί το πανάκριβο αμερικανικό LNG, που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, τη στιγμή που οι Έλληνες εφοπλιστές θα θησαυρίσουν από τη μεταφορά του.
Όλα αυτά καταρρίπτουν το παραμύθι ότι η ενεργειακή ακρίβεια αποτελεί «εισαγόμενο πρόβλημα», που επανέλαβε σήμερα ο πρωθυπουργός, αφού όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις εφάρμοσαν πιστά την πολιτική της «απελευθέρωσης» και της κατ' όνομα «πράσινης μετάβασης» - με αιχμές την απολιγνιτοποίηση, τα χρηματιστήρια ενέργειας και ρύπων κλπ - μετατρέποντας το φυσικό αέριο σε στρατηγικό καύσιμο μετάβασης.
Η διεκδίκηση άμεσων μέτρων ανακούφισης για τη δραστική μείωση των τιμών σε ηλεκτρικό ρεύμα κι ενέργεια, αλλά και η σχεδιασμένη αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του λιγνίτη, είναι η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την εξασφάλιση ενεργειακής επάρκειας» επισημαίνει το ΚΚΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης