Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σακελλαροπούλου: Για τη Θράκη προβάλλει ένα πολλά υποσχόμενο αύριο

Σακελλαροπούλου: Για τη Θράκη προβάλλει ένα πολλά υποσχόμενο αύριο
Η Κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τη Νέα Κεσσάνη και τη Μάνδρα του νομού Ξάνθης

«Στις λίγες μέρες που βρέθηκα στη Θράκη ακολουθώντας μια προσφυγική διαδρομή που χαράχτηκε πριν από εκατό χρόνια, βίωσα έντονα τον τόπο και τους ανθρώπους του. Συναντήθηκα με το παρελθόν, που επιβιώνει ολοζώντανο στις καρδιές των κατοίκων του, ψηλάφισα τα τραύματα που άφησαν οι πόλεμοι, η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της υπαίθρου. Και είδα, με χαρά, να προβάλλει ένα πολλά υποσχόμενο αύριο, χάρη στην αδάμαστη θέληση και την εργατικότητα των Θρακιωτών», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου, και ευχήθηκε «Καλή Ανάσταση».
Η κα Σακελλαροπούλου, η οποία βρίσκεται στον Έβρο, σήμερα επισκέφθηκε τη Νέα Κεσσάνη και τη Μάνδρα του νομού Ξάνθης.
Στη Νέα Κεσσάνη του νομού Ξάνθης, ένα χωριό που ίδρυσαν πρόσφυγες, την υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης, η πρόεδρος της Κοινότητας Ζ. Μπουρλούκα και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Θ. Κουτάλιου.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε τον Πολιτιστικό Σύλλογο και ξεναγήθηκε στην έκθεση πυρογραφίας του Δ. Δετσαρίδη, με θέμα «πυρογραφία στο 1821», ο οποίος της δώρισε μία πυρογραφία που απεικονίζει τον σταθμό της Σταυρούπολης (τόπος καταγωγής της), τον παππού με την ξαδέλφη της, από μία παλιά φωτογραφία, και την ίδια από την επίσκεψη της στη Σταυρούπολη το 2020.
Επιπλέον, η κα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με κατοίκους, ξεναγήθηκε σε έκθεση φωτογραφίας και παραδοσιακών ενδυμασιών στον Πολιτιστικό Σύλλογο γράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών ότι «ο πολιτιστικός σύλλογος Νέας Κεσσάνης διατηρεί την προσφυγική μνήμη και την παραδίδει στις νεότερες γενιές. Η Θράκη ως παράδειγμα αντοχής και δημιουργικότητας».

Ο επόμενος σταθμός

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το χωριό Μάνδρα, όπου την υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Αν. Χαλκόπουλος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Π. Μπαρδάκης, ενώ συναντήθηκε με κατοίκους και επισκέφθηκε τον Πολιτιστικό Σύλλογο.
Στο Εργαστήριο Δημιουργικής Απασχόλησης συναντήθηκε με νέες και νέους και συζήτησε μαζί τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τόσο στη μάθηση, όσο και στον επαγγελματικό προσανατολισμό και απασχόληση, αναφέροντας την η έλλειψη υπολογιστών.
Η κα Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας άμεσα θα χαρίσει στο Εργαστήριο έναν υπολογιστή.
Επίσης, συναντήθηκε με μαθητές δημοτικού, ενώ ξαναγήθηκε στην έκθεση για τον προσφυγικό πολιτισμό και στη δανειστική βιβλιοθήκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης