Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άδειασμα Τσίπρα στον... ΣΥΡΙΖΑ για τα Πρότυπα σχολεία: Το κόμμα τα καταγγέλλει, ο γιος του δίνει εξετάσεις για να μπει

Άδειασμα Τσίπρα στον... ΣΥΡΙΖΑ για τα Πρότυπα σχολεία: Το κόμμα τα καταγγέλλει, ο γιος του δίνει εξετάσεις για να μπει
Ο Νίκος Φίλης δεν έπεισε τον Αλέξη Τσίπρα

Άδεισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στον Νίκο Φίλη στο θέμα των Πρότυπων σχολείων επιφύλαξε ο Αλέξης Τσίπρας, φέρνοντας σε αμηχανία τα στελέχη του.
Καθώς την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την κατάργησή τους και αμφισβητεί τη χρησιμότητα των Πρότυπων και των πειραματικών σχολείων, ο υιός Τσίπρας, όπως αποκάλυψε η Καθημερινή και ο Απόστολος Λακασάς, έδωσε εξετάσεις για να μπει στο Πρότυπο της Πλάκας…
Ο Νίκος Φίλης έχει αρθογραφήσει κατ΄επανάληψη εναντίον των Πρότυπων σχολείων. 
Η εχθρότητα του πρώην υπουργού Παιδείας για τα Πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία διατυπώνεται ευθέως, καθώς γράφει ότι "το ενδιαφέρον της πολιτείας στρέφεται προνομιακά σε κάποια ολιγάριθμα σχολεία αντί να στηριχτούν με τα κατάλληλα μέτρα όλα τα σχολεία και ιδίως εκείνα όπου φοιτούν παιδιά από τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα”.

Και προσθέτει ότι αμφιβάλει για τη χρησιμότητα των Πρότυπων και των πειραματικών σχολείων αφού "δεν γνωρίζει η ελληνική κοινωνία εάν είναι τέτοια που να δικαιολογούν, έστω και μόνο γι’ αυτόν τον λόγο, μια πολιτική άνισης μεταχείρισης των σχολείων, κατ’ επέκταση και των παιδιών, από την ίδια την πολιτεία.

Ο Νίκος Φίλης δεν έπεισε τον Αλέξη Τσίπρα

Ο τομεάρχης Παιδείας δεν φαίνεται να έπεισε όμως τον Αλέξη Τσίπρα, που έβαλε τον υιό του να δώσει εξετάσεις για να μπει στο Πειραματικό της Πλάκας. Και προφανώς αυτή η κίνηση, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στα Πρότυπα και τα Πειραματικά, ή ενα μεγαλειώδες άδεισμα του ΣΥΡΙΖΑ από τον αρχηγό του, όπως θα γράφαμε εμείς. Εκτός αν η διαφωνία αφορά τα άλλα παιδιά με εξαίρεση τον υιό Τσίπρα, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το πιστέψουμε.

Το θέμα σχολίασε φυσικά στο Τwitter ο Αδωνις Γεωργιάδης.

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης