Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενδοκυβερνητική δυσαρέσκεια για Πατέλη - Σκέρτσο - Υπόνοιες για προσωπικές ατζέντες και αγνόηση του πολιτικού κόστους

Ενδοκυβερνητική δυσαρέσκεια για Πατέλη - Σκέρτσο - Υπόνοιες για προσωπικές ατζέντες και αγνόηση του πολιτικού κόστους
Στο συνέδριο της ΝΔ εκφράστηκαν πολλές αρνητικές γνώμες για τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο

Φαίνεται ότι οι κόντρες μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης δεν λένε να κοπάσουν, δείγμα ότι υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός για το που πάει το κυβερνητικό καράβι.
Πριν καλά κοπάσουν οι αντιδράσεις στο Συνέδριο από την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά που ουσιαστικά είπε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει γίνει Ποτάμι με προοδευτική ατζέντα που δεν αρέσει στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους, ήρθαν στο προσκήνιο νέα παράπονα για συγκεκριμένα πρόσωπα- συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Φοβήθηκε ο Σκέρτσος να πει το όνομα Νέα Δημοκρατία

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στο συνέδριο της ΝΔ εκφράστηκαν πολλές αρνητικές γνώμες για τον Υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο ο οποίος έκανε μία ομιλία που δεν περιείχε πουθενά το όνομα Νέα Δημοκρατία. «Κάποιοι φοβούνται να πουν το όνομα Δεξιά και Νέα Δημοκρατία» τόνιζαν, μεταξύ αυτών και κυβερνητικά στελέχη που αναγκάζονται να συνεργάζονται με τον τεχνοκράτη προερχόμενο από το εκσυγχρονιστικό μπλοκ του Κώστα Σημίτη, Άκη Σκέρτσο.

Βουλευτές ζητούν ανασχηματισμό

Το τελευταίο καιρό, άλλωστε, έχουν πυκνώσει τα παράπονα για τους τεχνοκράτες υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση μετρά πάνω από 16 υπουργικά στελέχη που δεν είναι βουλευτές. Δεν παραπονιούνται μόνο μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θέλουν να πάρουν μία κυβερνητική θέση μέχρι τις εκλογές. Ζητούν προεκλογικό ανασχηματισμό αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι ο Κ. Μητσοτάκης «δεν το έχει με τους ανασχηματισμούς».
Ωστόσο, έχουν δυσαρεστηθεί και υπουργοί για απόψεις και εμμονές που ακούγονται που εξυπηρετούν προσωπικές ατζέντες και όχι την παράταξη. Η ισορροπία πολιτικών και τεχνοκρατών είναι πολύ δύσκολη, τελικά.

Γκρίνια υπουργών για τον Αλέξη Πατέλη που δεν έχει αισθητήριο στην κοινωνία

Συγκεκριμένα, υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για τον σύμβουλο του Πρωθυπουργό Αλέξη Πατέλη από στελέχη του οικονομικού επιτελείου επειδή είναι αντίθετος στην μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός.
Ο Αλέξης Πατέλης, είναι τεχνοκράτης, δεν έχει κανένα πολιτικό αισθητήριο, μπορεί να έχει ότι άποψη θέλει αλλά δεν μιλάει με ψηφοφόρους και απλό κόσμο. Δεν έχει καμία επαφή με την κοινωνία.
Στον αντίποδα, υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ ήταν τόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, οι οποίοι παρόλο που έχουν ένα θεσμικό ρόλο συνειδητοποιούν το μεγάλο πολιτικό κόστος που υφίσταται η ΝΔ από την ακρίβεια και τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος. Και έχουν δώσει στον Πρωθυπουργό την ακριβή εικόνα της κατάστασης.

Εμμονή Πατέλη για την επενδυτική βαθμίδα που δεν… νοιάζει τον απλό κόσμο

Επίσης, άλλα στελέχη του οικονομικού επιτελείου κατηγορούν τον Αλέξη Πατέλη ότι έχει πείσει τον Πρωθυπουργό ότι η επενδυτική βαθμίδα είναι ο μεγάλος στόχος για την ελληνική οικονομία, αλλά για τον απλό κόσμο αυτό δεν λέει τίποτα. Η επενδυτική βαθμίδα δεν θα αμβλύνει τις επιπτώσεις τις ενεργειακής κρίσης στην τσέπη των πολιτών.

Γκρίνια για τον ΕΦΚ από βουλευτές

Αλλά υπάρχει γκρίνια και για τον Θεόδωρο Σκυλακάκη που έχει μία εμμονική στάση κατά της άποψης για μείωση ή κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Τουλάχιστον, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών είναι ένας σεμνός άνθρωπος που δεν προκαλεί και απλά εμμένει στην άποψή του, παρόλο που δεν αρέσει σε πολλούς βουλευτές και συναδέλφους του ακόμα και από το ίδιο υπουργείο.

Ενοχλημένοι για την προσωπική ατζέντα Πατέλη και την υπερπροβολή των ΛΟΑΤΚΙ+

Για παράδειγμα, το τελευταίο διάστημα, όπως έχουμε μάθει, υπάρχει μία δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του συμβούλου του Πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη και για την προκλητική εμμονή του στην ατζέντα των ΛΟΑΤΚΙ+ ενώ ήδη έχουν γίνει πολλά στον τομέα αυτό. Η παρέα Πατέλη με συγκεκριμένο προβεβλημένο ηθοποιό που προσπαθεί να επιβάλει τον γάμο γκέι ανθρώπων αλλά και την υιοθεσία παιδιών από τους γκέι, έχει ενοχλήσει κόσμο που ενώ δεν είναι αντίθετος με τα δικαιώματα των γκέι στην κοινωνία, θεωρούν ότι η καταχρηστική προβολή του θέματος κάνει κακό στην Νέα Δημοκρατία και τον παραδοσιακό κόσμο της.
Αυτό που λένε, επίσης, είναι ότι «κάποιοι κάνουν καριέρα γκέι, διαφημίζουν τη σχέση τους σε ΜΜΕ και τους φίλους τους» για να γίνουν διάσημοι. Ενώ κάποιοι άλλοι, είτε στρέιτ είτε γκέι, «δεν μιλάνε ποτέ για τα προσωπικά τους». Είναι, τελικά, στάση ζωής η αξιοπρεπής επαγγελματική και προσωπική ζωή τους καθενός.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης