Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές - Ο λογαριασμός εστάλη σε Μητσοτάκη και κυβέρνηση

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι  πρώτο κόμμα στις εκλογές - Ο λογαριασμός εστάλη σε Μητσοτάκη και κυβέρνηση
Οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να «στείλουν το λογαριασμό» στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα

Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων, που ξεπέρασε τις 150.000 κατά τις εσωκομματικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 15/5/2022 εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Γίναμε το πιο μαζικό κόμμα ενεργών μελών στην Ελλάδα, και από τα πιο μαζικά στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις πρώτες του δηλώσεις μετά τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να «στείλουν το λογαριασμό» στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα είμαστε πρώτο κόμμα στις εκλογές


«Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών, σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας.
Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας.
Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στη πατρίδα μας».
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πρωτοφανή συμμετοχή στην κάλπη για την ανάδειξη συλλογικής ηγεσίας, «με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας».

«Να ξαναφέρουμε ελπίδα και δικαιοσύνη»

Ένα κόμμα που «άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε γειτονιά, κάθε πόλη, κάθε γωνιά της υπαίθρου, κάθε κοινωνική ομάδα«», σημείωσε ο ίδιος και ευχαρίστησε από καρδιάς τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες παλιά και νέα μέλη «που προσήλθαν στις κάλπες και έστειλαν πίσω το λογαριασμό αλλά μας με τίμησαν και με την εμπιστοσύνη τους, υπογράμμισε ο τέως πρωθυπουργός.
Ακόμη, ευχαρίστησε τους πάνω από τρεις χιλιάδες εθελοντές στις εφορευτικές επιτροπές καθώς επίσης και τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Ηλία Νικολακόπουλο και τον Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, «για την άψογη, διαφανή και αδιάβλητη διαδικασία».
Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ των 30.000 μελών κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή είναι η δέσμευση της νέας συλλογικής μας ηγεσίας. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση».
«Με ενότητα και συναίσθηση της βαριάς ευθύνης, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη του λαού μας. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στη πατρίδα μας», σημείωσε καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Πάνω από 150.000 η συμμετοχή

Ο αριθμός συμμετοχής στην κάλπη εκλογής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσεγγίζει, μπορεί και να υπερβεί τις 150.000, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Ηλίας Νικολακόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τον τρόπο που διεξήχθη η διαδικασία.
Ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε ότι η ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έληξε στις 21:00, αφότου είχε δοθεί μια ώρα παράταση, ενώ συνεχιζόταν όπου υπήρχαν ουρές με πολίτες που περίμεναν να ψηφίσουν.
Είπε ειδικότερα ότι «η συμμετοχή στην εκλογή του προέδρου, που ήταν ένα βασικό πολιτικό διακύβευμα, διεξήχθη πάρα πολύ καλά».
Επισήμανε ότι «δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να δώσουμε τον ακριβή αριθμό των ψηφισάντων γιατί σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει χειρόγραφα η καταγραφή των προσερχόμενων.
Υπολογίζουμε πάντως ότι ο αριθμός αυτός προσεγγίζει, μπορεί και να υπερβεί τις 150.000».
Όσον αφορά στην ψηφοφορία για την εκλογή της ΚΕ επισήμανε ότι αφορούσε ένα συγκεκριμένο και προκαθορισμένο εκλογικό Σώμα, όσους ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έως 21 Μαρτίου.

Τη Δευτέρα 16/5 τα αποτελέσματα για την Κεντρική Επιτροπή

Είπε ότι «τα αποτελέσματα της ΚΕ θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα (16/5), πιθανόν νωρίς το απόγευμα, γιατί με μεγάλο ψηφοδέλτιο και με πολλούς υποψήφιους η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία».
Ο κ. Νικολακόπουλος δήλωσε ότι «είμαστε πάρα πολλοί ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η ψηφοφορία», προσθέτοντας ότι τα όποια μικροπροβλήματα υπήρξαν σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία σχεδόν όλα αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, έστω κι αν αυτό προκάλεσε κάποιες μικρές καθυστερήσεις.
Επιπλέον ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ επισήμανε ότι τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε για ορισμένες διατάξεις του Καταστατικού που είχαν μείνει εκκρεμείς στη διάρκεια του Συνεδρίου έχουν ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα (16/5).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης