Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για την Πανσπουδαστική, δεν την αναγνωρίζει η ΔΑΠ

Φοιτητικές εκλογές: Πρωτιά για την Πανσπουδαστική, δεν την αναγνωρίζει η ΔΑΠ
Την πρώτη θέση στις φοιτητικές εκλογές 2022 κατέκτησε η Πανσπουδαστική

Την πρώτη θέση στις φοιτητικές εκλογές 2022 κατέκτησε η Πανσπουδαστική (πρόσκειται στο ΚΚΕ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η φοιτητική παράταξη, τα οποία ωστόσο δεν αναγνωρίζει η ΔΑΠ (πρόσκεται στη ΝΔ), η οποία δημοσίευσε τα δικά της αποτελέσματα.
ΕΑΑΚ και Bloco (πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ) έχουν αναγνωρίσει την πρωτιά της Πανσπουδαστικής.
Σημειώνεται ότι οι φοιτητικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, λόγω της πανδημίας, ενώ δεν εκδόθηκαν ενιαία αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα από την Πανσπουδαστική

«Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» από τις φοιτητικές εκλογές του 2022, καθώς κατέγραψε σαρωτική άνοδο.

Σε σύνολο 259 συλλόγων, ψήφισαν 51.890 φοιτητές. Τα λευκά ήταν 1.266 και τα άκυρα 1.976.

  • Η «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» λαμβάνει: 16.684 ψήφους και 33,43%.
  • Η ΔΑΠ λαμβάνει: 13.807 ψήφους και 27,66%.
  • Η ΠΑΣΠ λαμβάνει 5.056 ψήφους και 10,13%.
  • Το BLOCO (ΣΥΡΙΖΑ) λαμβάνει 1.267 ψήφους και 2,54%.
  • Τα ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ λαμβάνουν 4.992 ψήφους και 10%.
  • Τα ΕΑΑΚ λαμβάνουν 2.642 ψήφους και 5,29%.
  • Τα ΛΟΙΠΑ λαμβάνουν 4.200 ψήφους και 8,41%».
Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Psk.jpg
ΚΝΕ: Καλούμε τη ΔΑΠ να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα

«Καλούμε την παράταξη της ΝΔ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να δημοσιεύσει τα αναλυτικά αποτελέσματα των εκλογών ΟΛΩΝ των φοιτητικών συλλόγων» αναφέρει η ΚΝΕ και προσθέτει:

«1. Αν δεν τα βρίσκει, επισυνάπτουμε τα επίσημα αποτελέσματα των συλλόγων όλης της χώρας, σύμφωνα με τα πρακτικά των εφορευτικών επιτροπών, τα οποία έχουν υπογράψει και τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

  1. Από τους 274 φοιτητικούς συλλόγους, η ΔΑΠ δημοσιεύει επιλεκτικά αποτελέσματα 109 (!!!) συλλόγων. Μάλιστα, από τα συγκεντρωτικά της ΔΑΠ λείπουν μεγάλες σχολές, όπως ο μεγαλύτερος φοιτητικός σύλλογος της χώρας, η Φιλοσοφική Σχολή Αθήνας. Ασχολίαστο αφήνουμε το γεγονός ότι στο μαγείρεμα ξέχασαν και στοιχειώδεις κανόνες αριθμητικής, όπως και ότι νοθεύουν ακόμη και τα αποτελέσματα που οι ίδιοι δημοσιεύουν.
  2. Ας δεχτεί την ήττα της και ας σταματήσει να προσβάλλει χιλιάδες φοιτητές, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στην ίδρυση φοιτητικών συλλόγων μέσα από μαζικές διαδικασίες, συλλόγων επίσημα αναγνωρισμένων, που κατάφεραν να εμποδίσουν τις συγχωνεύσεις τμημάτων, όπως στο ΔΙΠΑΕ, και να σπάσουν το απόστημα της βίας και νοθείας που είχε επιβάλλει η ΔΑΠ για χρόνια».

«Ούτως ή άλλως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αφού οι φοιτητές και οι φοιτήτριες γνωρίζουν καλά τι έγινε στους φοιτητικούς συλλόγους όλης της χώρας» καταλήγει η ΚΝΕ.


Δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα η ΔΑΠ

Η ΟΝΝΕΔ με ανακοίνωσή της, δεν αναγνωρίζει την πρωτιά της ΠΣΚ.

«Με ολοκληρωμένη την καταμέτρηση στο 90,8% των συλλόγων, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συγκεντρώνει ποσοστό 46,7%.
Αναδεικνύεται, έτσι, πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια για 34η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία.
Δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται η ΠΚΣ με ποσοστό της τάξης του 25,08% , τρίτη δύναμη η ΕΑΑΚ με ποσοστό 9,41% και ακολουθεί η ΠΑΣΠ με ποσοστό 8,76%.
Σημειώνεται ότι το BLOCO (η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) δεν ξεπερνά το ποσοστό του 2,28%.
Αναφορικά με την ψευδή εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει η παράταξη της Πανσπουδαστικής μέσω των αποτελεσμάτων που δημοσιεύει, διευκρινίζεται ότι η πλειονότητα των Συλλόγων που ενσωματώνονται στα αποτελέσματα αυτά αποτελούν Συλλόγους- «φαντάσματα», τους οποίους έχει συστήσει και στους οποίους συμμετέχει μόνο η ίδια. Επιπλέον, η Πανσπουδαστική δεν αναγνωρίζει αποτελέσματα ΦΣ στους οποίους δεν συμμετέχει, προκειμένου να αποκρύψει την ανυπαρξία της και το αληθινό αποτέλεσμα.

Η Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κατερίνα Κορωνιά δήλωσε:

«Τρία χρόνια μετά τις τελευταίες φοιτητικές εκλογές, οι φοιτητές σήμερα μίλησαν και έδωσαν μια ξεκάθαρη απάντηση υπέρ της προόδου, υπέρ της ασφάλειας, υπέρ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Ευχαριστούμε την πλειοψηφία των φοιτητών που για 34η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία ανέδειξαν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη. Έχουμε ευθύνη να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους, υλοποιώντας τις προτάσεις μας για ένα σύγχρονο, ανοιχτό, ελεύθερο και δημιουργικό Πανεπιστήμιο».
Με το πέρας της ενσωμάτωσης του 100% των ΦΣ θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με τα τελικά αποτελέσματα».

Τα αποτελέσματα από την ΕΑΑΚ

Την πρωτιά της ΠΚΣ αναγνωρίζει και η ΕΑΑΚ.
Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση στην ιστοσελίδα της έχει συγκεντρώσει αποτελέσματα από 102 συλλόγους.
Σύμφωνα με αυτά, η ΠΚΣ συγκεντρώνει 33,08%, η ΔΑΠ 24,02%, η ΕΑΑΚ με ΑΡ.ΕΝ. και άλλες αγωνιστικές δυνάμεις 22,37%, η ΠΑΣΠ 9,29% και το Bloco 2,69%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης