Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΥΠΕΞ: Απορρίπτουμε τις αβάσιμες και αναληθείς αιτιάσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ - Μία ακόμα προσπάθεια παραπληροφόρησης

ΥΠΕΞ:  Απορρίπτουμε τις αβάσιμες και αναληθείς αιτιάσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ - Μία ακόμα προσπάθεια παραπληροφόρησης
Για "μία ακόμα προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποποίησης από πλευράς Τουρκίας των ευθυνών για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της", κάνει λόγο η Αθήνα

"Απορρίπτουμε τις αβάσιμες και αναληθείς αιτιάσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί δήθεν παραβίασης του τουρκικού εναερίου χώρου από ελληνικά αεροσκάφη πριν από λίγες ημέρες", απάντησε το Σάββατο 21/5 το υπουργείο Εξωτερικών.
Οπως αναφέρει το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του, "οι κατηγορίες αυτές αποτελούν μία ακόμα προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποποίησης από πλευράς Τουρκίας των ευθυνών για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της.
Είναι τουλάχιστον οξύμωρο μια χώρα που πραγματοποίησε πρόσφατα 42 υπερπτήσεις άνωθεν ελληνικού εδάφους σε διάστημα μόλις μίας ημέρας και που απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο κατά παράβαση θεμελιωδών αρχών του Χάρτη του ΟΗΕ, να κατηγορεί την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες".
Το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι "η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, με τις ενέργειές της, υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς και τη συνοχή του ΝΑΤΟ σε μία κρίσιμη συγκυρία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->