Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή - Δευτερολογία Ανδρουλάκη: Ανοίγει μια νέα νικηφόρα σελίδα

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ψηφοφορία για τη νέα Κεντρική Επιτροπή - Δευτερολογία Ανδρουλάκη: Ανοίγει μια νέα νικηφόρα σελίδα
Σε εξέλιξη  η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Tην αισιοδοξία για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν τις αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Ν. Ανδρουλάκης, στη δευτερολογία του, με την οποία συνόψισε τις τριήμερες εργασίες του 3ου Συνεδρίου που ολοκληρώνονται σήμερα.
« Η προσπάθεια μας δεν κοιτάζει το ταβάνι των δημοσκοπήσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης, λέγοντας μάλιστα πως «δεν υπάρχει καλύτερη δημοσκόπηση από τα χαμόγελά σας και την αισιοδοξία σας, όλες αυτές τις ημέρες του Συνεδρίου».
Όπως ανέφερε, «δεν πρέπει αυτό που έγινε τρείς μέρες εδώ να είναι η ηχώ του δωματίου. Πρέπει να γίνει η φωνή της κοινωνίας. Να δείξουμε ότι αλλάζουμε».
Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για μια νέα εποχή ενότητας - πολιτικής αυτονομίας και ανανέωσης, όπως έχει δεσμευθεί.
Όπως είπε, «είμαστε στην απέναντι όχθη με αυτούς που μας καλούν σε προοδευτικά μέτωπα και έλεγαν στο λαό ότι κέρδισαν την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία, αναδεικνύοντας πως βλέπουν τη διάκριση των εξουσιών και το κράτος δικαίου», απορρίπτοντας τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Είμαστε απέναντι σ΄ όσους προτείνουν μέτωπο λογικής, ενώ στηρίζουν την ηγεμονία τους στην πλήρη άλωση του κρατικού μηχανισμού και μετατρέπουν τις ευκαιρίες των ευρωπαϊκών πόρων σε ευκαιρίες για λίγους», πρόσθεσε κλείνοντας την πόρτα σε φλέρτ της κυβέρνησης.
Υπογράμμισε ότι «το μόνο σταθερό μέτωπο της παράταξης είναι κατά της κάθε μορφής συντήρησης. Εδώ είναι ο προοδευτικός λόγος», αλλά και πως «το μέταλλο της παράταξης που ίδρυσε ο Ελ.Βενιζέλος και επανίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ισχυρό και δεν μπορεί να το λιώσει η Δεξιά και η Αριστερή συντήρηση».
Ακόμη, κάλεσε «όσους από λανθασμένες συμπεριφορές απομακρύνθηκαν να επανέλθουν, για να χτίσουμε μαζί την επόμενη μέρα της παράταξης» , ενώ ξεκαθάρισε ότι «όσοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν την παράταξη από την εξουσιομανία τους, κτυπώντας την ανελέητα ως σύγχρονοι γενίτσαροι, δεν έχουν καμία θέση και δεν θα έχουν καμία θέση ανάμεσά μας».
Περαιτέρω, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε οτι είναι απόλυτη η καταδίκη της παραβίασης της διεθνούς νομιμότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ σημείωσε ότι η Σοσιαλδημοκρατία πιστεύει στην Ευρώπη του Ουμανισμού και όχι σε μια Ευρώπη φρούριο συντήρησης και προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης.
«Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας. Αν οι αγώνες και οι ελπίδες μας γίνουν κοινωνικός αγώνας από αύριο το πρωί, να είστε σίγουροι ότι η Δημοκρατική Παράταξη ανοίγει μια νέα νικηφόρα σελίδα», είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης.

Ψηφοφορία μέχρι τις 19:00

Σε εξέλιξη είναι από τις 9 το πρωί της Κυριακής 22/5 η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα, κλείνοντας έτσι το τριήμερο συνέδριο του κόμματος.
Οι υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή είναι 464 και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις στο Καταστατικό που ψηφίστηκαν, θα αποτελείται από 301 μέλη, εκ των οποίων το 1/3 θα είναι γυναίκες.
Δικαίωμα συμμετοχής στην Κεντρική Επιτροπή έχουν, χωρίς εκλογή, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων.
Μεταξύ των υποψηφίων είναι στενοί συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη, όπως ο Ανδρ.Σπυρόπουλος, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί στη θέση του Γραμματέα του κόμματος στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τις επόμενες μέρες.
Επίσης, υποψήφιοι είναι ο Στ. Ξεκαλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δ. Μάντζος, η διευθύντρια του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Ελ. Αναστασίου κ.α
Επιπλέον, με άλλη τροποποίηση στο Καταστατικό που εγκρίθηκε και αφορά στην άρση του ασυμβίβαστου για τον γραμματέα του κόμματος, ο νέος γραμματέας θα μπορεί να είναι και αυτός υποψήφιος βουλευτής.
Μεταξύ των υποψηφίων είναι ο απερχόμενος γραμματέας, Μ. Χριστοδουλάκης, ο Π. Χρηστίδης και ο Π. Γερουλάνος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης