Τελευταία Νέα
Πολιτική

GPO: Στις 8,9 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Στο 32,1% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ

GPO: Στις 8,9 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ – Στο 32,1% έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ
Στην τρίτη θέση με 11,8% το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ
Σχετικά Άρθρα
Προβάδισμα 8,9 μονάδων στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύει σήμερα Δευτέρα 23/5 η εφημερίδα «Τα Νέα».
Σύμφωνα με την μέτρηση, η ΝΔ συγκεντρώνει το 32,1% στην πρόθεση ψήφου έναντι 23,2% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με 11,8% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,4% και η Ελληνική Λύση με 4,4%.
Το ΜέΡΑ25 βρίσκεται στο 2,3%, οι Έλληνες για την Πατρίδα στο 1,8%, η Εθνική Δημιουργία στο 1,2%.
«Άλλο κόμμα» απάντησε το 3,1%, «Άκυρο/Λευκό» επιλέγει το 1,2%, «Δεν θα ψηφίσω» λέει το 2,3% ενώ στο 11,2% ανέρχονται όσοι υποστηρίζουν ότι «Δεν έχω αποφασίσει/Δεν ξέρω».
4_163.JPG
Ανησυχία για ακρίβεια

Σημειώνεται πως σε δημοσκόπηση της GPO που δόθηκε στη δημοσιότητα το περασμένο Σάββατο 21/5, οι Έλληνες εμφανίζονταν ανήσυχοι για την ακρίβεια, οι οποίοι καταλογίζουν ευθύνες για ολιγωρία στην κυβέρνηση.
Οι πολίτες εκτιμούν ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, συμφωνούν δηλαδή με όσα καταγγέλλει η αντιπολίτευση για ολιγωρία, όπως φαίνεται στην έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο».
Ενώ μια σημαντική μερίδα των ερωτηθέντων κρίνουν θετικά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος (46,2% θετικές γνώμες, έναντι 50,1% αρνητικών), τρεις στους τέσσερις θεωρούν ότι αυτά τα μέτρα ήρθαν αργά —ακόμα και μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ η σχετική αρνητική κρίση φτάνει στο 58,9%, σχεδόν έξι στους δέκα δηλαδή, γεγονός που δείχνει δυσφορία για την κυβέρνηση και από τους ψηφοφόρους της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αποδοχή της κυβέρνησης δεν είναι τόσο μεγάλη, ούτε και η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης, ακόμα και της ανάπτυξης αλλά και της καταπολέμησης της ανεργίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της ΝΔ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας πέφτει στο 39,2%, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 31,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης