Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Από την ταξική υπεροψία στην κοινωνική αναισθησία ο κ. Μητσοτάκης

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Από την ταξική υπεροψία στην κοινωνική αναισθησία ο κ. Μητσοτάκης
Ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό έχει αποδείξει ότι δεν είναι διατεθειμένος να προστατεύσει την κοινωνική πλειοψηφία, επεσήμανε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου

"Με τις χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι η ταξική υπεροψία απέχει ελάχιστα από την κοινωνική αναισθησία. Η "ολιστική ζωή” στην οποία "τα λεφτά δεν είναι το παν” υπάρχει μόνο στην προνομιούχο ζωή του ιδίου όπου όλα είναι δεδομένα", δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου στην Ολομέλεια της Βουλής.
"Ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό έχει αποδείξει ότι δεν είναι διατεθειμένος να προστατεύσει την κοινωνική πλειοψηφία, αλλά πλέον καθημερινά αποδεικνύεται και βαθιά προσβλητικός για τις ζωές των πολιτών και αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ", πρόσθεσε.
"Επί 9 μήνες η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει στη ρίζα του το πρόβλημα της ακραίας ακρίβειας. Ακόμα και τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε ακολουθούν την ίδια λογική. Επιδοτεί την αισχροκέρδεια, την οποία οι πολίτες πληρώνουν διπλά. Δεν θέτει πλαφόν και δεν έχει φορολογήσει τα υπερκέρδη, αλλά κάνει τα πάντα ώστε να τα εμφανίσει μειωμένα μη τυχόν και επιβαρυνθούν οι εταιρείες παραγωγής ενέργειας", επισήμανε.
Αναφερόμενη στην ολοκλήρωση της ενισχυμένης εποπτείας τόνισε ότι αυτή "ήταν συμφωνημένη ήδη από το καλοκαίρι του 2018, επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και το τέλος της ήταν προδιαγεγραμμένο με καταληκτική ημερομηνία το καλοκαίρι του 2022. Για το προδιαγεγραμμένο και συμφωνημένο πανηγυρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ; Δηλαδή το φυσιολογικό τι θα ήταν, να το εκτροχιάσει; Και άρα πρέπει να δεχτεί συγχαρητήρια που δεν το εκτροχίασε;".
Τέλος αναφερόμενη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις για συνεργασίες και εταιρικούς μετασχηματισμούς, σημείωσε ότι "δεν περιλαμβάνει καμία ρήτρα για διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας στη νέα εταιρεία μετά τη συγχώνευση, αλλά θα μπορούν να γίνονται απολύσεις. Επίσης, η κυβέρνηση δεν μεριμνά ώστε οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιβιώσουν από τις εντεινόμενες κρίσεις και να είναι σε θέση να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνενώσεων και συνεργασιών σε στέρεη βάση".
"Δεν φροντίζει να ρυθμίσει τα χρέη που έχουν σωρεύσει τα τελευταία χρόνια –λόγω πανδημίας, ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας- με "κούρεμα” οφειλών. Δεν φροντίζει να βρουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και να έχουν χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Τις αποκλείει από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτό που κάνει στην πραγματικότητα το νομοσχέδιο είναι να δίνει κίνητρα σε πιο μεγάλες επιχειρήσεις να απορροφήσουν μικρές. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διαφωνεί με την στρατηγική της κυβέρνησης που βλέπει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως βαρίδια", τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης