Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Θα έχουμε κρούσμα ευλογιάς και στην Ελλάδα – Χαμηλή η μεταδοτικότητα

Πλεύρης: Θα έχουμε κρούσμα ευλογιάς και στην Ελλάδα – Χαμηλή η μεταδοτικότητα
Θα παραγγείλουμε παρτίδα εμβολίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ο κ.Πλεύρης
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως θα έχουμε κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων και στην Ελλάδα διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, ο οποίος πάντως σημείωσε πως η μεταδοτικότητα είναι χαμηλή.
«Η μεταδοτικότητα μέχρι στιγμής με τα δεδομένα που έχουμε είναι μια μεταδοτικότητα σχετικά χαμηλή, γιατί κατά βάση θέλει σωματική επαφή και μεταφέρεται και με τα σταγονίδια μόνο όταν πια έχει εκδηλωθεί.
Δηλαδή κατά βάση όταν ο άλλος βλέπει ότι έχει τρομακτικά συμπτώματα.
Δεν τίθεται θέμα μαζικού εμβολιασμού, χθες δεν τέθηκε τέτοιο θέμα ούτε σε σύσκεψη που έγινε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Πλεύρης, ο οποίος πάντως υπογράμμισε πως «η χώρα μας θα παραγγείλει μια παρτίδα εμβολίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
«Τα εμβόλια θα αφορούν άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα, γιατί τότε αν εμβολιαστείς, μπορείς να το αντιμετωπίσεις πιο εύκολα. Είναι πολύ κοντά και στην προληπτική αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων, εάν εκτεθείς» είπε ο υπουργός Υγείας.

Έχουν κάποια ανοσία οι άνω των 50 ετών

«Έρευνες δείχνουν ότι 1 στους 50 κόλλησε από πολύ στενή επαφή με κρούσμα.
Πρέπει να ανησυχούμε, αλλά στον βαθμό που πρέπει.
Αν δεν είχε υπάρξει ο κορωνοϊός, δεν θα συζητούσαμε τόσο πολύ για την νόσο αυτή.
Οι άνω των 50 ετών, που έχουν εμβολιαστεί κατά της ευλογιάς, φαίνεται πως έχουν κάποια ανοσία» υποστήριξε ο κ.Πλεύρης, αναφέροντας πως δεν τίθεται προς ώρας ζήτημα επαναφοράς του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού έναντι της ευλογιάς.
Επεσήμανε πάντως πως «με μαθηματική ακρίβεια θα υπάρξει κρούσμα στην Ελλάδα, θα βρεθεί περιστατικό και στην χώρα μας, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης