Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Ολιστικά» βέλη Τσίπρα σε Μητσοτάκη για ακρίβεια, υπερκέρδη και... NBA - Μαξίμου: Σε προφανή απόγνωση

«Ολιστικά» βέλη Τσίπρα σε Μητσοτάκη για ακρίβεια, υπερκέρδη και... NBA - Μαξίμου: Σε προφανή απόγνωση
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι και στο έδαφος της κλιματικής κρίσης βλέπει ευκαιρία «για χρυσές δουλειές των φίλων και χορηγών της»
Σχετικά Άρθρα
Tην κατάθεση τροπολογίας που προβλέπει πραγματική φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας αλλά και δεν επιτρέπει να κόβεται το ρεύμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν την ρήτρα αναπροσαρμογής ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του κλιματικού νόμου.
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τον κλιματικό νόμο της κυβέρνησης, φτιαγμένο «όχι για να προστατεύσει το περιβάλλον αλλά για να προστατευτούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, μεταφέροντας το κόστος στην κοινωνική πλειοψηφία». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι σήμερα, έναν χρόνο μετά από τη συζήτηση που είχε γίνει στην αίθουσα «μετά από πρωτοβουλία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά» για τις αρχές που θα πρέπει να διέπουν έναν αξιόπιστο, βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο κλιματικό νόμο, «αυτό που συζητιέται σε κάθε σπίτι, σε κάθε επιχείρηση είναι το υπαρξιακό πρόβλημα της επιβίωσης τους».

Τα βέλη για την... ολιστική ζωή του Μητσοτάκη

Παράλληλα, σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης αντί να ψάχνει απάντηση στα κρίσιμα και υπαρξιακά προβλήματα της οικονομίας και στα «τετριμμένα» θέματα της καθημερινότητας των πολιτών -όταν «δεν είναι με το κρατικό αεροσκάφος σε ιδιωτική επίσκεψη στις ΗΠΑ, τρεις μέρες μετά την επιστροφή του από επίσημη επίσκεψή του εκεί, να παρακολουθεί τελικούς του ΝΒΑ, δίνοντας το παράδειγμα της ολιστικής του αντίληψης για τη ποιότητα της ζωής»-, προσπαθεί να βρει απάντηση «στο υπαρξιακό πρόβλημα της κυβέρνησης του». «Απάντηση όμως δεν βρίσκει», σχολίασε.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι πρώτοι απ' όλους οι νέοι και οι νέες, «που τους καταδικάζετε σε ένα αβίωτο μέλλον σε μια αβίωτη χώρα και τους δουλεύετε και από πάνω με τις ανοησίες για την "ολιστική" αντίληψη της ζωής», δεν θα αφήσουν την κυβέρνηση να κρατήσει τη χώρα πίσω. «Αυτοί είναι που θα δώσουν ολιστική απάντηση στην ολιστική σας αποτυχία, πριν γίνει και ολιστική αποτυχία της χώρας», σχολίασε.
Σημείωσε ότι το κόστος του αναγκαίου δρόμου της πράσινης μετάβασης είναι αναγκαίο να το επωμιστούμε για χάρη των επόμενων γενεών, όμως «το κρίσιμο ερώτημα είναι ποιος θα το πληρώσει». «Εμείς λέμε να αναλάβουν το μεγαλύτερο μέρος οι έχοντες την οικονομική δύναμη, εσείς λέτε και αυτό το κόστος να το αναλάβουν τα κορόιδα», είπε, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι σε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της εξυπηρετεί συμφέροντα, από την Παιδεία, την Υγεία, το Ασφαλιστικό, το Περιβάλλον και την Ενέργεια. Ρώτησε πώς μπορεί να μιλά η κυβέρνηση για όραμα για δίκαιη και βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση, «όταν έχετε αφήσει το ράλι της αισχροκέρδειας στο ρεύμα και τα καύσιμα να συρρικνώνει το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Ευκαιρία για χρυσές δουλειές

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι και στο έδαφος της κλιματικής κρίσης βλέπει ευκαιρία «για χρυσές δουλειές των φίλων και χορηγών της». Επ' αυτού αναφέρθηκε σε έργα της για «ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ» που «συμμετέχει στη μάχη των αρπακτικών της ενέργειας για μεγαλύτερο κέρδος, με θύματα κάθε ελληνικό σπίτι και επιχείρηση», για πάγωμα του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για Ενεργειακές Κοινότητες, για περιοχές Natura-«βορά» στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι τα έργα της κυβέρνησης «θέτουν σε κίνδυνο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας» επικρίνοντας τη στρατηγική της που, όπως είπε, είχε αποτέλεσμα την πρόσδεση της ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα στο εισαγόμενο φυσικό αέριο, που «τελικά οδήγησε στην ενίσχυση των ορυκτών καυσίμων στην Ελλάδα για μεγάλο βάθος χρόνου που σε συνδυασμό με την αισχροκέρδεια έχει οδηγήσει σε ακραία ακρίβεια μέσω και της ρήτρας αναπροσαρμογής». Είπε ότι στον κλιματικό νόμο η κυβέρνηση νομοθετεί τη δέσμευση της χώρας στο εισαγόμενο ορυκτό φυσικό αέριο, ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από την κλιματική στρατηγική.

Οικονόμου: Σε προφανή απόγνωση ο κ. Τσίπρας

«Λίθοι καὶ πλίνθοι καὶ ξύλα καὶ κέραμος ἀτάκτως ἐρριμμένα», αναφέρει σε σχόλιό του για την ομιλία Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε προφανή σύγχυση και απόγνωση από τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τις διεθνείς επιτυχίες της Κυβέρνησης.
Για αυτό και σήμερα επιδόθηκε σε ένα ακόμη κρεσέντο, με επιχειρήματα που αλιεύει από τα τρολ του διαδικτύου, αφορισμούς και μπόλικα ψέματα, όπως το συνηθίζει. Οι διεθνείς κρίσεις και τα εθνικά προβλήματα όμως απαιτούν αξιοπιστία και σοβαρότητα, χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει ο κ. Τσίπρας.
ΥΓ.: Επειδή επιμένει σκόπιμα να διαστρεβλώνει και επιμένει να ερμηνεύει τα μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια με την λογική των Tsipronomics, του ξαναλέμε: αυτό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και θα υλοποιηθεί στο ακέραιο είναι ότι θα επιστραφεί σε όσους έχουν εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ το 60% της υπερβάλλουσας αύξησης, και έως του ποσού των 600 ευρώ (όχι 600 ευρώ στον καθένα) και θα φορολογηθούν με 90% τα υπερέσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, μακράν το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Δεν ελπίζουμε ότι θα σταματήσει τα ψέματα. Με αυτά πορεύτηκε, με αυτά πορεύεται», αναφέρει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης