Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως για ΑΠΘ: Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο

Κεραμέως για ΑΠΘ: Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο
Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ξεριζώσει κάθε φαινόμενο παραβατικότητας στα ελληνικά Πανεπιστήμια, τόνισε η Ν. Κεραμέως
Σχετικά Άρθρα

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τον νόμο», τόνισε η Υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, με αφορμή τα επεισόδια στο ΑΠΘ, τα οποία όπως είπε, είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο, ενώ πριν λίγα χρόνια αυτό ήταν σύνηθες.
Η κα Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ξεριζώσει κάθε φαινόμενο παραβατικότητας στα ελληνικά Πανεπιστήμια.
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση από τον πρώτο κιόλας μήνα και σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, ψήφισε νόμο με τον οποίο η Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει όπου υπάρχουν παράνομες ενέργειες στα Πανεπιστήμια, με τον ίδιο τρόπο που θα επενέβαινε και σε κάθε άλλο χώρο, κάτι που γίνεται και στο ΑΠΘ, όπου επιτέλους τερματίστηκε μια κατάληψη που κρατούσε 34 χρόνια και στη θέση αυτή θα γίνει μια βιβλιοθήκη.

Για πανελλαδικές εξετάσεις

Για πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν την Πέμπτη 2/6 στα Επαγγελματικά και την Παρασκευή 3/6 στα Γενικά Λύκεια, η υπουργός ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές και υπογράμμισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα να βγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία

Σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, η υπουργός σημείωσε ότι «ανοίγουν νέους ορίζοντες για τους φοιτητές» και έφερε ως παράδειγμα ότι ένα φοιτητής της Νομικής θα μπορεί για ένα εξάμηνο να παρακολουθήσει μαθήματα πληροφορικής και αυτό θα αποτυπώνεται στο πτυχία του, ενώ αν θέλει να παρακολουθήσει και όλα τα μαθήματα της Πληροφορικής και να πάρει πτυχίο μπορεί να το κάνει δίνοντας κατατακτήριες εξετάσεις.
Σύμφωνα με την κα Κεραμέως, στο νέο νομοσχέδιο υπάρχουν και μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως η συνεργασία ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, το εσωτερικό Erasmus κ.α, που αναβαθμίζουν τις δυνατότητες για κάθε φοιτητή.
Για τις φοιτητικές παρατάξεις, ανέφερε ότι με το νέο νομοσχέδιο οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα συμβούλια και τα όργανα των Πανεπιστημίων, ενώ η εκλογή τους θα γίνεται με ψηφοφορία μέσω ενιαίου ψηφοδελτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->