Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Μητσοτάκης να καταλάβει ότι η χώρα δεν είναι χωράφι του

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Μητσοτάκης να καταλάβει ότι η χώρα δεν είναι χωράφι του
Η κυβέρνηση στηρίζει τους λίγους και λεηλατεί την κοινωνία υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι η χώρα δεν είναι χωράφι του διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στηρίζει τους λίγους και λεηλατεί την κοινωνία.
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε όλα τα πεδία, ασκεί πολιτική υπέρ των λίγων και ισχυρών και λεηλατεί την κοινωνία.
Η Ελλάδα καταγράφει αρνητικά ρεκόρ στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος ήδη από τον Αύγουστο, πολύ πριν γίνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Αυτή τη στιγμή ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αγγίζει το 11%, 2,5% πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Ταυτόχρονα, έχουμε τη χειρότερη τιμή καυσίμων σε σχέση με το βασικό μισθό, ενώ μόνο τον Απρίλιο οι εργαζόμενοι στο βασικό μισθό έχασαν το 18% της αγοραστικής τους δύναμης.
Με μία φράση: δεν βγαίνει ο μήνας» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Ηλιόπουλος.

Πολλαπλασιάζουν τις κρίσεις

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πολλαπλασιάζει τις κρίσεις.
Όταν στην Ελλάδα το 99% των αυξήσεων στη χονδρική τιμή του ρεύματος περνά στον καταναλωτή και η δεύτερη χώρα είναι η Αυστρία με 46%, μιλάμε για πλιάτσικο, για λεηλασία.
Και η κυβέρνηση συντονίζει αυτή τη λεηλασία» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα έπρεπε - ήδη από τον Οκτώβρη - να έχει μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, στα κατώτατα επιτρεπτά όρια».
«Κάτι τέτοιο, αν εφαρμοζόταν για ένα χρόνο θα κόστιζε 1,5 δισ. ευρώ, μια δαπάνη απολύτως επιλέξιμη.
1,5 δισ. το χρόνο κοστίζει στη χώρα η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτά είναι ζητήματα πολιτικών επιλογών και ιεραρχήσεων.
Ο κατώτατος μισθός έπρεπε ήδη να έχει πάει στα 800 ευρώ.
Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που έχει κατώτατο μισθό χαμηλότερο από αυτόν που είχε το 2010» τόνισε ο κ.Ηλιόπυλος.

Να σταματήσει η ΔΕΗ να λεηλατεί

Επιπλέον, ο κ.Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι η ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να λεηλατεί τον κόσμο με τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα νοικοκυριά, αλλά να λειτουργήσει ως δημόσιος φορέας».
«Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω κρίσης και η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν κυβερνητικές επιλογές που μας έφεραν τη σημερινή τραγωδία στις τιμές», επισήμανε και πρόσθεσε: «στη λιανική τιμή του ρεύματος είμαστε 70% πάνω από τα επίπεδα που ήμασταν 1 χρόνο πριν» υπογράμμισε ο κ.Ηλιόπουλος, αναφέροντας πως «η κυβέρνηση προχώρησε σε μια βίαιη απολιγνιτοποίηση και αυτό έγινε για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα στο χώρο του φυσικού αερίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης