Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Προπαγάνδα ΝΔ για Βαρουφάκη - Φοβάται την ανατροπή της κυβέρνησης

Τσακαλώτος: Προπαγάνδα ΝΔ για Βαρουφάκη - Φοβάται την ανατροπή της κυβέρνησης
Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στη δήλωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανακυβερνούσε με τον Γιάνη Βαρουφάκη
Σχετικά Άρθρα

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στη δήλωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανακυβερνούσε με τον Γιάνη Βαρουφάκη, σχολιάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάνοντας λόγο για "προπαγάνδα".
"Ήξερα ότι η αντιληπτική ικανότητα των στελεχών της ΝΔ είναι μειωμένη, ήξερα ότι θα κάνουν προπαγάνδα με οτιδήποτε.
Αλλά αν δεν κατανοούν ότι η δημοκρατία σημαίνει να ακούς την λαϊκή ετυμηγορία, αν δεν κατανοούν ότι εμείς απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις τότε δεν κατανοούν τι θα πει πολιτική", σημειώνει ο Ε. Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι το κόμμα του έχει "σαφείς προγραμματικές δεσμεύσεις για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και καλεί όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές να τοποθετηθούν πάνω σε αυτές ανοιχτά και δημόσια".
"Δεν μιλήσαμε προνομιακά για κανέναν χώρο. Αυτό είναι σαφές.
Η ΝΔ παρότι καταλαβαίνει τι λέμε προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα ότι γυρνάμε στο 2015 γιατί φοβάται την ανατροπή της από μια προοδευτική κυβέρνηση, όπως φοβούνται οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη", υπογράμμισε.
"Αν ωστόσο συνεχίζουν να ψάχνουν για το ποιοι κατέστρεψαν τη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να ψάξει είτε στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, ή ακόμα και στη σημερινή κυβέρνηση που παλεύει με αξιώσεις να καταστρέψει πάλι τη συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία", συνέχισε και έκλεισε, παραπέμποντας σε μια "μνημειώδη" ατάκα της Αλέκας Παπαρήγα: "Αν από όλα τα λεγόμενα μου εσείς καταλάβατε αυτό, ειλικρινά σας συμπαρίσταμαι".

ΝΔ: Το μέτωπο «Τσίπρα-Βαρουφάκη» ξανασυγκροτείται

«Το μέτωπο Τσίπρα-Βαρουφάκη, που με τις καταστροφικές επιλογές του, οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ξανασυγκροτείται. Αυτός που λείπει είναι ο κ. Καμμένος.
Αλλά το 2022 δεν είναι 2015», ανέφερε νωρίτερα το σχόλιο του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ-1.

Η δήλωση Τσακαλώτου στην ΕΡΤ

Συγκεκριμένα ο κ. Τσκαλώτος ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ: «Με τον κύριο Βαρουφάκη έχουμε μεγάλες διαφωνίες για το τι έγινε και τι θα μπορούσε να γίνει το 2015. Αλλά όταν ψηφίζεις την απλή αναλογική, είναι μέσα στη λογική σου, ότι με ανθρώπους που έχεις διαφωνήσει στο παρελθόν και διαφωνείς τώρα, πρέπει να τα βρεις, πρέπει να υπάρχει προοπτική, η βασική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην κάνουμε την απελπισία πιστευτή, αντιθέτως να κάνουμε την ελπίδα πιστευτή… γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο έκανε πρόταση 5 σημείων προς το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, να υπάρχει μια ριζοσπαστική, αριστερή, προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει αυτή την ελπίδα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης