Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Αφαίμαξη των πολιτών με εκτίναξη ακρίβειας και φορολογικών εσόδων

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Αφαίμαξη των πολιτών με εκτίναξη ακρίβειας και φορολογικών εσόδων
Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι "η χώρα μας βρίσκεται σε ακραία δυσμενή θέση λόγω των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

"Η κυβέρνηση μετατρέπει την ανεξέλεγκτη ακρίβεια σε ευκαιρία για αύξηση των φορολογικών εσόδων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι από τον ΦΠΑ λόγω των ανατιμήσεων", δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον "Flash 99,4”.
"Στο πεντάμηνο του 2022 τα φορολογικά έσοδα ήταν σχεδόν 3 δισ. πάνω από τον στόχο, ενώ ήδη ο Προϋπολογισμός τα προέβλεπε αυξημένα σε σχέση με πέρυσι", πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι "εν συνεχεία έρχεται ο κ. Σταϊκούρας να το παίξει τιμητής λέγοντας ότι βρήκε δημοσιονομικό περιθώριο για κουπόνι βενζίνης περίπου 20 ευρώ.
Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πολίτες αφού πρώτα έχει πραγματικά λεηλατήσει το εισόδημά τους".
Τόνισε, παράλληλα, ότι "η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια. Δεν θέτει πλαφόν στη χονδρική και λιανική τιμή του ρεύματος και του φυσικού αερίου και στα κέρδη των εταιρειών.
Δεν αναστέλλει τη λειτουργεία του χρηματιστηρίου ενέργειας και τα υπερκέρδη σωρεύονται αλώβητα.
Οι πολίτες πληρώνουν λογαριασμούς 4 και 5 φορές πάνω από την τσέπη τους και ταυτόχρονα η ΝΔ επιδοτεί την αισχροκέρδεια με χρήματα του Προϋπολογισμού".
Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι "η χώρα μας βρίσκεται σε ακραία δυσμενή θέση λόγω των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Στην Ελλάδα η τιμή της βενζίνης είναι από τις ακριβότερες στον κόσμο και η σχέση του μισθού με το κόστος καυσίμων η χειρότερη στην Ευρώπη, ενώ η ρήτρα αναπροσαρμογής μεταβιβάζει το 99% των αυξήσεων στην τσέπη των καταναλωτών".
Σημειώνοντας την ανάγκη για "μείωση του ΕΦΚ καυσίμων στα κατώτερα όρια της ΕΕ και μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα", που "είναι εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων" και "θα ευνοούσε πρωτίστως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα", υπενθύμισε ότι "υπάρχει πολύ μεγάλη μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, ενώ οι μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν καμία ρευστότητα. Η κυβέρνηση δαπάνησε δημόσιο χρήμα υπηρετώντας ανώτατα εισοδήματα και τώρα λέει πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο για προστασία των πολιτών".
Ανέφερε, τέλος, ότι "ο κ. Μητσοτάκης αποφασίζει απ’ ό,τι φαίνεται να πάει σε εκλογές για να διαφύγει των αδιεξόδων που έχει δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία. Μάλιστα, θέλει να το κάνει επιβάλλοντας σιωπητήριο αλλά δεν θα του το επιτρέψουμε. Είμαστε προγραμματικά έτοιμοι, οργανωτικά ενδυναμωμένοι και εξορμούμε στην κοινωνία, ώστε η δυσαρέσκεια να μετατραπεί σε αίτημα για προοδευτική πολιτική αλλαγή".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης