Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (υπ. Εργασίας): Ψηφιακό δωμάτιο επικοινωνίας για την επίλυση θεμάτων με τις συντάξεις

Χατζηδάκης (υπ. Εργασίας): Ψηφιακό δωμάτιο επικοινωνίας για την επίλυση θεμάτων με τις συντάξεις
Την ερχόμενη Παρασκευή αρχίζει η ψηφιακή κάρτα εργασίας για τράπεζες, σούπερ μάρκετ είπε ο κ.Χατζηδάκης

Τη δημιουργία ενός ψηφιακού δωματίου επικοινωνίας μεταξύ του ΕΦΚΑ και εν δυνάμει συνταξιούχου, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Χατζηδάκης ανέφερε ότι σε αυτό το ψηφιακό δωμάτιο, το οποίο θα λειτουργήσει εντός του Ιουλίου, θα επιλύονται μεταξύ των εμπλεκομένων όλα τα θέματα που υπάρχουν για την έκδοση των συντάξεων, ενώ θα μπορούν να κατατίθενται και πρόσθετα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά
Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι από την επόμενη Παρασκευή θα αρχίσει να εφαρμόζεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας για εργαζομένους σε τράπεζες και σούπερμάρκετ.
«Συνδυαστικά, η κάρτα εργασίας και η Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας είναι οι καλύτερες εγγυήσεις για την αντιμετώπιση της υποδηλωμένης εργασίας, που αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος επισήμανε πως εντός των ημερών, θα γίνει έκτακτη πίστωση των ποσών που περικόπηκαν από τους συνταξιούχους του ΟΤΕ, από λάθος που - σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ - υπήρξε στα αρχεία πληρωμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->