Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφοδρή επίθεση Καρανίκα στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη - «Ιδεολογική γλίτσα απελπισμένων αριστεριστών το Έτερον»

Σφοδρή επίθεση Καρανίκα στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη - «Ιδεολογική γλίτσα απελπισμένων αριστεριστών το Έτερον»
Καρανίκας: Αριστερά είμαστε και όχι απελπισμένοι μικροαστοί και αριστεριστές που χαιρόμαστε με την κατάντια

Σφοδρή επίθεση στον πρώην στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, εξαπέλυσε ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Καρανίκας.
Αφορμή, η νέα θέση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη ως επικεφαλής του αριστερού think tank «Έτερον».
«Ως αριστερό κόμμα και αριστεροί άνθρωποι έχουμε ευτυχώς το ινστιτούτο μας και το ονομάσαμε "Νίκος Πουλαντζάς" και δεν είναι εξαρτημένο από το πορτοφόλι του αντιπάλου μας και ομοίως υπάρχει και το ινστιτούτο "Ένα" που δεν το ταΐζει ούτε αυτό κάποιος Αστός», γράφει ο Νίκος Καρανίκας σε ανάρτησή του στο facebook. Και καταλήγει:
«Αριστερά είμαστε και όχι απελπισμένοι μικροαστοί και αριστεριστές που χαιρόμαστε με την κατάντια».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα:

«Έτερον
εκάτερον μια διευκρίνηση - πριν γλιστρήσουμε στην ιδεολογική γλίτσα των αστών και των αριστεριστών. Όταν οποιοδήποτε ιδιωτικό ινστιτούτο κάποιου κεφαλαιοκράτη μαζέψει αριστεριστές πρώην συντρόφους και συντρόφισσες για να μιλήσει πολιτικά, τότε πρέπει να κάνουμε την κριτική μας κρατώντας αποστάσεις και όχι να στεκόμαστε γονυπετείς στις αναλύσεις του χαρακτηρίζοντάς το αριστερό.
Έτερον εκάτερον αριστερά είμαστε και ταξικά κινούμαστε.
Ως αριστερό κόμμα και αριστεροί άνθρωποι έχουμε ευτυχώς το ινστιτούτο μας και το ονομάσαμε "Νίκος Πουλαντζάς" και δεν είναι εξαρτημένο από το πορτοφόλι του αντιπάλου μας και ομοίως υπάρχει και το ινστιτούτο "Ένα" που δεν το ταΐζει ούτε αυτό κάποιος Αστός.
Αριστερά είμαστε και όχι απελπισμένοι μικροαστοί και αριστεριστές που χαιρόμαστε με την κατάντια».
Και συνεχίζει: «Η αριστερά όπως και η ταξική πολιτική είναι σοβαρά ζητήματα για να τα παραχωρήσουμε στους Ομίλους των κεφαλαιοκρατών και έτσι να έχει αποκατασταθεί οικονομικά κάθε αριστεριστής και αριστερός στο όνομα της αριστεράς και της εργατικής τάξης.
Το Ετερον είναι μια σύμπραξη τέτοιων περιπτώσεων ανθρώπων. Κακώς κάποια μέλη μας τρέχουν και αναπαράγουν την δουλειά τους στο όνομα κάποιου επιστημονισμού και κάποιων ερευνών. Φυσικά αυτό αποδεικνύει και το φιλοσοφικό, ιδεολογικό και πολιτικό κριτήριο αυτών των μελών του σύριζα που διαφημίζει αυτό το ινστιτούτο εφοπλιστών και βιομηχάνων των ΜΜΕ».

karanikas

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επικεφαλής του Ινστιτούτου Ερευνών Eteron

Ο άλλοτε υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποσυρθεί γρήγορα από τη θέση του, ασχολούμενος με τη Διεθνή Αμνηστία, καθώς ήταν επικεφαλής του ελληνικού τμήματός της.
Τον Μάρτιο του 2021 ο κ. Σακελλαρίδης παραιτήθηκε από τη θέση αυτή. Μάλιστα είχε σημειώσει ότι δεν επιστρέφει στην πολιτική.
Πλέον, είναι επικεφαλής του Eteron, του Ινστιτούτου για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή, που θέλει να μετατραπεί σε κόμβο προοδευτικής σκέψης.
«Θέλουμε το Eteron να αποτελέσει κόμβο με την προοδευτική σκέψη που παράγεται στο εξωτερικό με τη χώρα μας, αλλά και να αποτελέσει πομπό ενημέρωσης και διάχυσης της γνώσης και της προσπάθειας για κοινωνική αλλαγή που συμβαίνει στην Ελλάδα, και προς το εξωτερικό» επισήμανε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, π αρουσιάζοντας το νέο εγχείρημα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης