Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Η παράταση της ΝΔ στην εξουσία βλάπτει την Ελλάδα και στο επίπεδο της διπλωματίας

Κατρούγκαλος: Η παράταση της ΝΔ στην εξουσία βλάπτει την Ελλάδα και στο επίπεδο της διπλωματίας
Δεν ωφελεί την χώρα αυτή η προσωποπαγής εξωτερική πολιτική υπογράμμισε ο κ.Κατρούγκαλος

Την θέση πως η παράταση της παραμονής της ΝΔ στην εξουσία βλάπτει τη χώρα και στο επίπεδο της διπλωματίας και στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κατρούγκαλος, ο οποίος συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 1 Ιουλίου με τον υπουργό Εξωτερικών, Ν. Δένδια.
«Η συμπεριφορά «τα δίνουμε όλα και δεν παίρνουμε τίποτα», αυτή η εξωτερική πολιτική, η προσωποπαγής, δεν ωφελεί τη χώρα, και είναι ένας επιπλέον λόγος για να επιστρέψουμε στην πολυδιάστατη ενεργητική διπλωματία που έχει ανάγκη η χώρα, να έχουμε το δυνατό συντομότερο εκλογές» είπε ο κ.Κατρούγκαλος, αναφέροντας πως η εξωτερική πολιτική του κ. Μητσοτάκη έχει τρία χαρακτηριστικά.
«Πρώτον, συνιστά ανατροπή πάγιων δογμάτων της διπλωματίας μας, εγκατάλειψη της πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και επιστροφή στο δόγμα που χρησιμοποιούσε η ελληνική δεξιά την περίοδο του εμφυλίου, της Ελλάδας ως προκεχωρημένου φυλακίου.
Ταυτόχρονα, με μια λογική που δεν είναι διεκδικητική, η λογική του πιστού και δεδομένου.
Δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι πρόκειται για μια ΙΧ πολιτική, η οποία πολλές φορές εκδηλώνεται εν αγνοία τόσο του υπουργείου Εξωτερικών όσο και του υπουργείου Άμυνας.
Χαρακτηριστική η ανακοίνωση για την αγορά των 6 Rafale και των πρόσθετων Rafale στη ΔΕΘ, που την αγνοούσε ο ίδιος ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ή οι πρόσφατες εξαγγελίες για τα F35.
Το τρίτο χαρακτηριστικό είναι η έμφαση στην επικοινωνία και όχι στην ουσία, και η κατασκευή εικονικών πραγματικοτήτων, όπως είναι η αφήγηση παρά τάχα απομόνωσης της Τουρκίας, λόγω των μεγάλων επιτυχιών του Μωυσή πρωθυπουργού.
Η μεγαλύτερη διάψευση αυτού του αφηγήματος έγινε στην πρόσφατη Διάσκεψη του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, όπου η παραβατική Τουρκία, που παραβιάζει τα δικαιώματα στο εσωτερικό της χώρας, που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, όχι μόνο με τις παράλογες αιτιάσεις απέναντι στη δική μας χώρα, αλλά και έχοντας στρατεύματα κατοχής σε τρεις χώρες, στην Κύπρο, στη Συρία, στο Ιράκ.
Αυτή η παραβατική Τουρκία πήρε την πλήρη στήριξη της Δύσης, πήρε ό,τι ήθελε από τη Διάσκεψη αυτή.
Και πώς χαρακτηρίστηκε το αποτέλεσμά της;
Αν όχι επιτυχία, θετική τουλάχιστον για τον πρωθυπουργό, τη στιγμή που όλοι οι αντικειμενικοί παρατηρητές, και αυτοί που συμμετείχαν άμεσα στη Διάσκεψη αυτή, όπως ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Κασουλίδης, χαρακτήρισαν δυσμενή εξέλιξη» υποστήριξε ο κ.Κατρούγκαλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->