Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Έξωση σε πολίτες για 15.000 ευρώ, όταν Μητσοτάκης και υπουργοί χρωστούν 12 εκατ. ευρώ

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Έξωση σε πολίτες για 15.000 ευρώ, όταν Μητσοτάκης και υπουργοί χρωστούν 12 εκατ. ευρώ
Το κόμμα της ΝΔ χρωστά στις τράπεζες 350 εκατομμύρια ευρώ υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Άδικη και προκλητική χαρακτήρισε την έξωση πολιτών για χρέη 15.000, όταν ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και υπουργοί του χρωστούν 12 εκατομμύρια ευρώ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος.
Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open και αναφερόμενος στην υπόθεση έξωσης της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της, το οποίο βγαίνει σε πλειστηριασμό, ο κ.Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «είναι αδιανόητο ένας άνθρωπος, μία απόμαχος της δουλειάς να χάνει το σπίτι της για χρέη 15.000 ευρώ».
«Αυτό πέρα από άδικο είναι εξοργιστικό, όταν συμβαίνει σε μια στιγμή που η χώρα έχει πλέον τη δυνατότητα να ψηφίσει έναν δικό της πτωχευτικό κώδικα και όταν η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν πτωχευτικό, χειρότερο από αυτόν που πρότεινε το ΔΝΤ στα χρόνια του Μνημονίου.
Είναι δε διπλά προκλητικό, τη στιγμή που τα μέλη της κυβέρνησης μαζί με τον πρωθυπουργό χρωστούν 12 εκατ. ευρώ σε δάνεια που κανείς δεν ξέρει πώς και αν εξυπηρετούνται, ενώ το κόμμα της ΝΔ χρωστά 350 εκατ. ευρώ στις τράπεζες.
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι 1 στους 2 ενοικιαστές στη χώρα αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο.
Ταυτόχρονα, τη στιγμή που στην ΕΕ ο μέσος όρος καθυστέρησης των λογαριασμών είναι στο 7%, στην Ελλάδα είναι στο 30%.
Αυτό σημαίνει ότι συσσωρεύονται νέα χρέη που τροφοδοτούν νέα κόκκινα δάνεια» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος.

Δεν έχουμε στρατηγική στην εξωτερική πολιτική

Ερωτηθείς για την έκβαση της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε πως «πρέπει να τελειώσουμε με το βολικό ψέμα ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη».
«Η Τουρκία δυστυχώς, με το βασικό όπλο που λέμε κι εμείς ότι πρέπει να χρησιμοποιεί η χώρα, με τη διπλωματία, κερδίζει έδαφος.
Με βάση τη συμφωνία που έκανε με Σουηδία και Φινλανδία, η Τουρκία θα έχει λόγο στην ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας και άμυνας.
Θα έχει λόγο μια χώρα που δε σέβεται το διεθνές δίκαιο, μία χώρα που δε σέβεται κανένα κανόνα κράτους δικαίου: αυτή τη στιγμή δημοσιογράφοι που ασκούν κριτική στον Τούρκο Πρόεδρο είναι στη φυλακή, πολιτικοί αντίπαλοι του Ερντογάν είναι στη φυλακή, ο επικεφαλής του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος, του HDP, του αριστερού κόμματος που φτάνει στο 12% μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, είναι στη φυλακή.
Η Τουρκία έφυγε από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με αναβαθμισμένο ρόλο.
Έχουμε μία κυβέρνηση που στην εξωτερική πολιτική δεν έχει σοβαρή στρατηγική, απλά τρέχει πίσω από τα προβλήματα».
Η ελληνική πλευρά δεν έθεσε κανέναν όρο σε αυτή τη διαδικασία, αντίθετα η Τουρκία κατάφερε να πάρει μια σημαντική συμφωνία.
Εκτός κι αν θεωρούμε ότι το να έχει λόγο η Τουρκία στην πολιτική άμυνας και ασφάλειας της ΕΕ, δεν μας ανησυχεί.
Η κυβέρνηση είπε ότι δεν την ανησυχεί.
Την Κύπρο, όμως, όπως έδειξαν δηλώσεις κυβερνητικών της στελεχών, την ανησυχεί.
Με διπλωματία μπορούμε να πετυχαίνουμε νίκες.
Με τη διπλωματία και τη Συμφωνία των Πρεσπών διώξαμε τα τουρκικά αεροσκάφη από τα βόρεια σύνορά μας, γιατί αυτή τη στιγμή στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία έχουμε ελληνικά αεροσκάφη» υπογράμμισε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->