Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εντείνεται η φημολογία ότι o Μητσοτάκης τέλη Ιουλίου θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 11 ή 18 Σεπτεμβρίου

Εντείνεται η φημολογία ότι o Μητσοτάκης τέλη Ιουλίου θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τις 11 ή 18 Σεπτεμβρίου
Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι ένα ακόμη λάθος στην σωρεία λαθών στην οποία έχει υποπέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη...

Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες – δυστυχώς – φαίνεται ότι αρχίζει να βρίσκει όλο και μεγαλύτερη απήχηση στο επιτελείο Μητσοτάκη καθώς υπάρχουν τρεις λόγοι που οδηγούν σε επίσπευση των εκλογών….
Μια κυβέρνηση πρέπει να εξαντλεί την 4ετία και όχι για λόγους δημσοκοπικούς και μικροπολιτικής να επισπεύδει τις εθνικές εκλογές.
Υπήρχε η αίσθηση ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα διαφοροποιηθεί θεσμικά από τους προκατόχους του αλλά τελικά... μια από τα ίδια...
Η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι ένα ακόμη λάθος στην σωρεία λαθών στην οποία έχει υποπέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη...

1)Ενεργειακή κρίση, οικονομική κρίση λόγω πληθωρισμού, νέο κύμα πανδημίας το τρίπτυχο της ανησυχίας αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέπει ότι η κοινωνία δέχεται μεγάλη πίεση και οι πολίτες…όταν πλήττονται οικονομικά βάλλουν κατά της εκάστοτε κυβέρνησης.
Ο Μητσοτάκης έχει διαπιστώσει ότι η μεσαία τάξη πλήττεται από την τριπλή κρίση ενεργειακή, πληθωρισμός και πιθανότατα νέο κύμα πανδημίας και όσο και να δίδονται παροχές για τον μετριασμό των επιπτώσεων… η πολιτική φθορά είναι αναπόφευκτη.
Υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι και οι τρεις κρίσεις ενεργειακή, οικονομική με πληθωρισμό και πανδημία θα επιδεινωθούν μέσα στον χειμώνα και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα υποστεί ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα.
Όσο παραμένει στην εξουσία αργά και σταδιακά η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα φθείρεται.

2)Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με βάση τις δημοσκοπήσεις που λαμβάνουν χώρα και αποτυπώνουν πιο ρεαλιστικά τις διαφορές δείχνουν ότι προηγείται μεν 5-6 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν χάνει αλλά κρατάει ποσοστά 13% με 15%.
Με βάση αυτούς τους συσχετισμούς η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει οριστικά τον στόχο της αυτοδυναμίας.
Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 30% με 32% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 25% με 26%.
Κάτω από οποιαδήποτε σενάριο η Νέα Δημοκρατία… έχοντας φθαρεί πολιτικά αλλά κρατώντας την πρωτιά δεν έχει πολλές επιλογές για την κυβέρνηση της επόμενης ημέρας ή ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ή Βελόπουλος.
Και στις δύο περιπτώσεις η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να υλοποιήσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που δεν πρεσβεύει.
Συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πέραν από το πρόσωπο κοινής αποδοχής του πρωθυπουργού – το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει Μητσοτάκη – σημαίνει ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει σε κυβέρνηση που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ.

3)Ένα φαινόμενο που θα παρατηρηθεί στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα είναι η μεγάλη φθορά των κυβερνήσεων που πρέπει να διαχειριστούν επερχόμενη οικονομική ύφεση, λάθη στην διαχείριση του πληθωρισμού, εγκληματικά λάθη στην διαχείριση της ενεργειακής κρίσης και της πανδημίας.
Επίσης θα δούμε ότι ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος θα ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο ως ο μεγάλος νικητής της εισβολής στην Ουκρανία και νικητής ξεκάθαρα του ενεργειακού πολέμου.
Την ίδια στιγμή πολλές κυβερνήσεις της Δύσης θα πληρώσουν πολιτικά για τα απαράδεκτα λάθη στην διαχείριση της ενεργειακής κρίσης… ο Putin θα ισχυροποιείται και οι πολιτικοί της Ευρώπης θα αποδυναμώνονται.
Μεταξύ αυτών και ο Μητσοτάκης ο οποίος αντί να κρατήσει ουδέτερη στάση απέναντι σε Ρωσία και Ουκρανία επέλεξε να έρθει σε σύγκρουση με την Ρωσία αναίτια…
Το να υπερασπίζεσαι την δημοκρατία και την ειρήνη και να στέλνεις όπλα στην Ουκρανία για να σκοτώνουν ρώσους… σημαίνει πολιτική αθλιότητα που θα έχει πολιτικές επιπτώσεις…
Η ένταση με την Τουρκία είναι ξεκάθαρα… κατασκευασμένη.
Ούτε θερμό επεισόδιο θα υπάρξει, ούτε πόλεμος, ούτε οτιδήποτε.
Τόσο ο Erdogan όσο και ο Μητσοτάκης βολεύονται από την δήθεν κλιμακούμενη λεκτική ένταση… αλλά στην πράξη δεν υπάρχει ένταση… γίνεται για καθαρά εσωτερικούς λόγους… πολιτικά βολεύει η ένταση…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχειρίστηκε πολλές κρίσεις.
Έχει κρατήσει η ΝΔ την πρώτη θέση αλλά έχει χάσει την δυναμική της, έχει υποστεί πολιτική φθορά και κυρίως η κοινωνία γέρνει προς την άποψη ότι τελικά όποιος και να κυβερνάει στην Ελλάδα… η μετριότητα βασιλεύει.
Όχι ούτε η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα κατάφερε.
Ο πληθωρισμός θα φθάσει στο 15%, το χρέος στα 394,5 δισεκ. το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος στα 635 δισεκ. το ΑΕΠ συρρικνώνεται χωρίς να αποκλείεται και ύφεση… δεν υπάρχει οικονομικός αριθμοδείκτης που να έχει βελτιωθεί…
Αντιθέτως η Ελλάδα πέταξε στο καλάθι των αχρήστων 44 δισεκ. ευρώ… ως παροχές λόγω πανδημίας και κανείς δεν ξέρει που κατέληξαν.

Έρχεται πόνος σε πολλά μέτωπα και εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα πρέπει τα κόμματα να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το τι έρχεται…
Να διατυμπανίζουν ότι η Ελλάδα βγαίνει από την ενισχυμένη εποπτεία ή ότι η Ελλάδα αναβαθμίζεται από τους οίκους αξιολόγησης με πολιτικά κριτήρια είναι κενό γράμμα… χωρίς καμία βαρύτητα και χωρίς καμία επίδραση στην κοινωνία.
Τα χειρότερα είναι εμπρός και πρέπει η ελληνική κοινωνία να προετοιμαστεί για μια δύσκολη περίοδο, τέλη 2022 με το 2023. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης