Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης για Τουρκία: Δεν διαπραγματευόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Βαρβιτσιώτης για Τουρκία: Δεν διαπραγματευόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
"Aυτό το οποίο έγινε στη Σύνοδο της Μαδρίτης, είναι ότι ξεκάθαρα υπήρξε μία υποχώρηση της Τουρκίας σε σχέση με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ", ανέφερε ο Μ. Βαρβιτσιώτης

«Η Ελλάδα δεν συμπεριφέρεται σαν να έχει το ζωνάρι απλωμένο για καυγά, θέλουμε να διατηρούνται οι δίαυλοι επικοινωνίας ανοιχτοί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι διαπραγματευόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στην ΕΡΤ1 για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, σημείωσε ότι «αυτό το οποίο έγινε στη Σύνοδο της Μαδρίτης, είναι ότι ξεκάθαρα υπήρξε μία υποχώρηση της Τουρκίας σε σχέση με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, γεγονός το οποίο δείχνει ότι το ΝΑΤΟ είναι ο μεγάλος κερδισμένος από αυτή τη Σύνοδο».
Ως προς τις επόμενες διπλωματικές κινήσεις της κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στη σημασία της αυριανής ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπου θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό, αλλά και στην επικείμενη επίσκεψή του ίδιου στο Βερολίνο (6 και 7 Ιουλίου), όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με τη νέα ηγεσία του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης