Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης: Εντός του Ιουλίου νομοσχέδιο ρύθμισης των αναδυόμενων τεχνολογιών

Πιερρακάκης: Εντός του Ιουλίου νομοσχέδιο ρύθμισης των αναδυόμενων τεχνολογιών
Ο Υπουργός έδωσε επιπλέον έμφαση στη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού σε κρίσιμους τομείς όπως η δικαιοσύνη και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Εντός του Ιουλίου θα παρουσιαστεί ένα νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει σύγχρονες, αναδυόμενες τεχνολογίες, όπως λ.χ. το blockchain, τη τεχνητή νοημοσύνη, το Internet of Things, το 3D printing, τα αυτόνομα κινούμενα οχήματα κ.ο.κ, αλλά και τον τρόπο υλοποίησης, χρήσης και εν γένει αξιοποίησής τους σε επιχειρηματικό επίπεδο, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης,Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στο Συνέδριο.
Ακόμη, ο Υπουργός αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο gov.gr ως μία πραγματικότητα με 1.400 υπηρεσίες, ενώ σημείωσε ότι 440 και πλέον έργα χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και διαμορφώνουν την Βίβλο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού, καλύπτοντας κενά και εκκρεμότητες των τελευταίων πολλών ετών στην χώρα μας και δη στον Δημόσιο τομέα.
Ο Υπουργός έδωσε επιπλέον έμφαση στη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού σε κρίσιμους τομείς όπως η δικαιοσύνη και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, κατά τη συζήτηση που είχε με τον Διευθυντή Πληροφορικής του MIT Media Lab, Μιχάλη Μπλέτσα και την Επικεφαλής Digital Government & Data Unit του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Barbara Ubaldi.
Ο κ. Μπλέτσας υπογράμμισε ότι η αλλαγή στη νοοτροπία του κοινού αναφορικά με την εισαγωγή της ψηφιοποίησης στην καθημερινή ζωή, την πρακτική και λειτουργία πολιτών και επιχειρήσεων, αποτέλεσε το μεγάλο κέρδος και τον θεμέλιο λίθο της επιτυχημένης διαχείρισης από την πλευρά της κυβέρνησης στον εν λόγω τομέα, ενώ τόνισε πως μένει να γίνουν αρκετά βήματα μετεξέλιξης σε τομείς όπως λ.χ. η Δικαιοσύνη και το Αναπτυξιακό πλαίσιο που αφορά στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Από την πλευρά της, η κα Ubaldi μίλησε για το τρίπτυχο του ψηφιακού «θαύματος» της Ελλάδας, το οποίο αποτελείται από α) τη δημιουργία ενός λειτουργικού όσο και αποτελεσματικού Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, β) τη δέσμευση της κυβέρνησης για την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων για την ψηφιοποίηση και γ) τη διάχυση πληθώρας ψηφιακών υπηρεσιών και των αναγκαίων – για την αξιοποίησή τους - καναλιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης