Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γκάγκα: Βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση – Σε νεαρές ηλικίες τα περισσότερα κρούσματα, μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός

Γκάγκα: Βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση – Σε νεαρές ηλικίες τα περισσότερα κρούσματα, μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός
Δεν εξετάζεται το άνοιγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε νησιά όπου υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο, αλλά μόνο για τα μεγάλα αστικά κέντρα, ανέφερε η Μ. Γκάγκα
Σχετικά Άρθρα

Στη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται στην Ελλάδα, όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σημειώνοντας πως είμαστε κοντά στην κορύφωση του έκτου πανδημικού κύματος, αλλά και πως πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί και να φοράμε τις μάσκες μας όπου υπάρχει συνωστισμός και κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Η κα Γκάγκα μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι ο κ. Τσιόδρας και ο κ. Ζαούτης, σε χθεσινή τους επικοινωνία της είπαν πως φαίνεται πως βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση και σύντομα θα αρχίσει η αποκλιμάκωση.
Σημείωσε ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων εντοπίζονται σε νεαρές ηλικίες, με συμπτώματα όμως πιο ήπια από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς προκαλούν κυρίως πυρετό και πονοκεφάλους
Κάνοντας αναφορά στις πολλές επαναλοιμώξεις που καραγράφονται, σημείωσε πως απ΄ ότι φαίνεται τα υποστελέχη της Omicron 4 και 5 κάνουν διαφυγή και «χτυπάνε» και όσους έχουν ήδη νοσήσει.
Για την τέταρτη δόση εμβολίου, η κα Γκάγκα επανέλαβε ότι συνιστάται μόνο σε πολίτες μεγάλης ηλικίας και σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
Τέλος, η κα Γκάγκα ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζεται το άνοιγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε νησιά όπου υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο, αλλά μόνο για τα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και πως συζητείται η άρση της διαθεσιμότητας των ανεμβολίαστων υγειονομικών υπαλλήλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης