Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου: Το τουριστικό πλεόνασμα θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω στήριξη των πολιτών από τις επιπτώσεις της κρίσης

Οικονόμου: Το τουριστικό πλεόνασμα θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω στήριξη των πολιτών από τις επιπτώσεις της κρίσης

«Εργαζόμαστε για την πατρίδα και το έργο μας θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο στο τέλος της τετραετίας, ώστε να κριθεί από τους πολίτες συνολικά», αναφέρει ο Γ. Οικονόμου

Σχετικά Άρθρα

«Το τουριστικό πλεόνασμα θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω στήριξη των πολιτών από τις επιπτώσεις της κρίσης», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου.
Ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews εξηγεί πως «ένα από τα βασικά εργαλεία που μας επέτρεψαν να διαχειριστούμε με τόσο αποτελεσματικότητα μια σειρά τεράστιων διεθνών κρίσεων, οι οποίες μας χτύπησαν αλύπητα, είναι το γεγονός ότι δεν αδρανήσαμε» και «καταφέραμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε πρόσθετους πόρους από την Ε.Ε., αλλά «κυρίως με την καλά σχεδιασμένη οικονομική μας πολιτική, πετύχαμε να δημιουργήσουμε πρόσθετες δυνατότητες , με τις οποίες χρηματοδοτήσαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων στην Ευρώπη. Μέρος του σχεδιασμού αυτού είναι και ο τουρισμός, ο οποίος θα υπεραποδώσει, επειδή ο σχεδιασμός της τουριστικής πολιτικής ήταν άψογος και η δουλειά που έγινε απόλυτα επαγγελματική».

Ενεργειακή κρίση και αναστολή ρήτρας αναπροσαρμογής

Ο κ. Οικονόμου κάνει αναφορά στην ενεργειακή κρίση και ξεκαθαρίζει ότι το ελληνικό σχέδιο για ουσιαστική αναστολή ρήτρας στους λογαριασμούς θα υλοποιηθεί σε κάθε περίπτωση.
Όπως αναφέρει, «θα πραγματοποιηθεί μέχρι τέλους και σκοπεύουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τα μέτρα στήριξης, εάν τα διεθνή δεδομένα το απαιτήσουν».
Όπως σημειώνει, «υπάρχει μέριμνα και σχέδιο για να συνεχίσουμε τη στήριξη. Είμαστε μια κυβέρνηση που έχει συνηθίσει στα δύσκολα και που έχει την τεχνογνωσία να ανταποκριθεί. Οι πολίτες νιώθουν σιγουριά για το ότι θα μεριμνούμε για αυτούς συνεχώς και ανυποχώρητα».

Για ενεργειακή ασφάλεια

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρχει ενεργειακό ζήτημα τον χειμώνα, απαντά πως «επαγρυπνούμε και δεν εφησυχάζουμε, αλλά ποτέ δεν πανικοβαλλόμαστε. Στο πλαίσιο της ΕΕ, μετέχουμε στη λήψη μέτρων και αποφάσεων, ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Έχουμε πλήρες εθνικό σχέδιο, το οποίο θα εμπλουτιστεί και με τις δυνατότητες που θα μας παράσχει η ΕΕ».
Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα δεν είναι απλώς καταναλωτής ενέργειας, αλλά μια χώρα με κομβικό πια ενεργειακό ρόλο στα Βαλκάνια. Δεν είμαστε σε θέση αδυναμίας. Χρειάζεται , όμως, και η κοινωνία να καταλάβει ότι σημαντικός άξονας της ενεργειακής μας πολιτικής είναι η οικονομία ενέργειας. Δεν μπορούμε για λόγους ενεργειακούς και περιβαλλοντικούς να διατηρούμε μη βιώσιμες πρακτικές στην καθημερινότητά μας».
Προσθέτει πως «η Ελλάδα θα βρεθεί μετά την κρίση σε καλύτερη θέση και θα είναι στο εγγύς μέλλον ενεργειακά αυτάρκης, γεγονός με πολύπλευρες διαστάσεις για την πατρίδα μας».

Το συμφέρον της χώρας επιτάσσει σταθερή διακυβέρνηση

Ο κ. Οικονόμου για τον χρόνο των εκλογών επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια για το θέμα και προσθέτει πως «το συμφέρον της χώρας επιτάσσει σταθερή διακυβέρνηση και απόλυτη υπευθυνότητα, ειδικά μέσα σε ένα περιβάλλον τεράστιων κρίσεων και προκλήσεων».
«Εργαζόμαστε για την πατρίδα και το έργο μας θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο στο τέλος της τετραετίας, ώστε να κριθεί από τους πολίτες συνολικά», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Για Τουρκία

«Η Ελλάδα παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή, σύνεση και αμέριστη μέριμνα. Είμαστε προετοιμασμένοι, καλύτερα από ποτέ, να διαχειριστούμε την τουρκική επιθετικότητα συνολικά. Η χώρα μας απολαμβάνει διεθνούς κύρους, ο ρόλος μας ως παράγοντας σταθερότητας εκτιμάται δεόντως σε όλα τα κέντρα αποφάσεων, έχουμε συνάψει σημαντικές συμμαχίες με διεθνείς υπερδυνάμεις και ισχυρές χώρες της ευρύτερης γειτονιάς μας, είμαστε αξιοσέβαστο μέλος όλων των σημαντικών διεθνών οργανισμών, η διεθνής κοινότητα έχει αναγνωρίσει το δίκαιο των θέσεών μας και έχουμε ενισχύσει αποφασιστικά τη στρατιωτική μας ισχύ. Επαγρυπνούμε, αλλά δεν φοβόμαστε και παραμένουμε ψύχραιμοι και αποφασισμένοι», υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου.

Για παραπομπή Παπαγγελόπουλου

«H παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου αναδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο το ζήτημα των παρεμβάσεων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη για σειρά υποθέσεων, ανάμεσα στις οποίες και η υπόθεση Novartis. Το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό και θεσμικό γιατί αγγίζει το σκληρό πυρήνα του Πολιτεύματος και του Κράτους Δικαίου», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.
Προσθέτει ότι στο Ειδικό Δικαστήριο έχει παραπεμφθεί και δεύτερος Υπουργός του κ. Τσίπρα για θέματα που αφορούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
«Με απλά λόγια, για ζητήματα που αφορούν το Κράτος Δικαίου και τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δύο Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παραπεμφθεί από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στο Ειδικό Δικαστήριο. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την αντίληψη που είχαν, και πολύ φοβάμαι ότι εξακολουθούν να έχουν, στην Αξιωματική Αντιπολίτευση για τη λειτουργία βασικών ζητημάτων που σχετίζονται με την ποιότητα της Δημοκρατίας μας», προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σημειωνει δε, πως «παρά το γεγονός ότι μιλάμε για δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στενούς συνεργάτες του πολιτικού μας αντιπάλου, κ. Τσίπρα, η παραπομπή πολιτικών προσώπων σε Ειδικό Δικαστήριο δεν είναι κάτι που συνάδει με μια ώριμη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, είναι ένα γεγονός αρνητικό και δυσάρεστο συνολικά για την πολιτική. Είναι η Ελλάδα που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω μας».

Δύσκολο το καλοκαίρι

«Είμαστε προετοιμασμένοι πολύ καλύτερα από πέρσι και αυτό φάνηκε με το «καλημέρα». Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις: η κλιματική κρίση θα κάνει και αυτό το καλοκαίρι πολύ δύσκολο στο θέμα των πυρκαγιών. Αλλά, το αρμόδιο Υπουργείο και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις προβλέψεις. Χρειάζεται παράλληλα και κοινωνική υπευθυνότητα, ώστε να τα πάμε καλύτερα», τονίζει ο κ. Οικονόμου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης