Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Υπερβολικός εφησυχασμός για την πανδημία από την κυβέρνηση - Αποτυχία στη διαχείριση της ακρίβειας

Σκουρλέτης: Υπερβολικός εφησυχασμός για την πανδημία από την κυβέρνηση - Αποτυχία στη διαχείριση της ακρίβειας
H πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση επιταχύνει τα προβλήματα, τόνισε ο Π. Σκουρλέτης

«Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί αποτυχημένη τη διαχείριση της ακρίβειας από την κυβέρνηση, που η σχέση της με την κοινωνία έχει διαρραγεί. Προφανώς γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος διέρρεε ο ίδιος την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, φαίνεται τώρα να τις μεταθέτει, για να προσπεράσει αυτή την κατάσταση. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση καλλιεργεί έναν υπερβολικό εφησυχασμό για την πανδημία, τακτική που την έχουμε πληρώσει στο παρελθόν», επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Επικρατείας, Π. Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την πανδημία, ανέφερε πως «η κυβέρνηση καλλιεργεί υπερβολικό εφησυχασμό και το λέω αυτό διότι δεν βλέπω να γίνονται κάποια αυτονόητα πράγματα. Δεν μπορεί να βγαίνει από μόνη της η κ. Παγώνη -και καλά κάνει- να λέει το αυτονόητο και ταυτόχρονα να βλέπουμε ότι έχει υποχωρήσει η επικοινωνιακή καμπάνια που να λέει το μίνιμουμ. Έχει υποχωρήσει και η υπόθεση της ιχνηλάτησης. Η ιχνηλάτηση δεν είναι μέτρο, είναι ο κατάλληλος τρόπος για να μπορείς αν έχεις ένα κρούσμα να το αντιμετωπίσεις, να το περιορίσεις για να μην έχουμε διασπορά στην κοινότητα. Σε όλο τον Βόρειο Τομέα, αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο στο Μαρούσι μια κινητή μονάδα για να πάει κάποιος να κάνει τεστ».
Μίλησε για τη διαφορετική αντιμετώπιση στα κρούσματα, ανάλογα με το αν είναι κάποιος Έλληνας πολίτης ή τουρίστας, λέγοντας ότι «το κρούσμα είναι κρούσμα. Ο τουρίστας μπορεί να κινείται εντελώς ελεύθερα, δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος. Είμαστε ένας τουριστικός προορισμός και πληρώσαμε, στην πρώτη φάση της πανδημίας την ανεμελιά που υπήρχε τότε, με την έκρηξη που ακολούθησε το επόμενο φθινόπωρο. (…) Η Eurostat χθες είπε ότι η Ελλάδα έχει ανέβει πολύ ψηλά στα θέματα της υπερβάλλουσας θνησιμότητας. Είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη».

Περί εκλογών και ακρίβειας

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε πως η κυβέρνηση ζει μια μεγάλη αντίφαση.
Όπως είπε, «ο κ. Μητσοτάκης και το περιβάλλον του που ήταν αυτό το οποίο διέρρεε την πιθανότητα εκλογών και ουσιαστικά είχε δώσει το «πράσινο φως» στους υποψήφιους βουλευτές και τα στελέχη να πηγαίνουν δεξιά κι αριστερά, τώρα άλλαξε στάση, προφανώς βλέποντας την αβεβαιότητα σε σχέση με το αποτέλεσμα και μετρώντας τα πράγματα όπως νομίζει εκείνος καλύτερα».
Πρόσθεσε πως κυβέρνηση ζει μια μεγάλη αντίφαση, εξηγώντας πως «βλέπει ότι το έδαφος υποχωρεί κάτω από τα πόδια της, έχει διαρραγεί η σχέση της με την κοινωνία. Υπάρχει μια τεράστια ποιοτική διαφορά απ’ ότι ένα χρόνο πριν. Η συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από το 85% του κόσμου λέει ότι έχει αποτύχει στα θέματα της διαχείρισης της ακρίβειας, άρα θέλοντας ίσως να προσπεράσει αυτή την κατάσταση πηγαίνει αργότερα τις εκλογές».
«Αργότερα όμως θα είναι χειρότερα, διότι η πολιτική που ακολουθεί επιταχύνει τα προβλήματα», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης