Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πλεύρης: Το επόμενο 20ήμερο πίεση στο ΕΣΥ σε απλές κλίνες - Φτάνει στην κορύφωσή του το έκτο κύμα, είπα το αυτονόητο για τη μετάδοση

Πλεύρης: Το επόμενο 20ήμερο πίεση στο ΕΣΥ σε απλές κλίνες - Φτάνει στην κορύφωσή του το έκτο κύμα, είπα το αυτονόητο για τη μετάδοση
H κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, σύμφωνα με τον Θ. Πλεύρη
Σχετικά Άρθρα

Στην κορύφωσή του φτάνει το έκτο πανδημικό κύμα στην Ελλάδα, χωρίς να έχει δώσει βαριές νοσηλείες και με τον αριθμό των διασωληνωμένων να παραμένει ελεγχόμενος, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης.
Ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκτίμησε ότι το επόμενο 20ήμερο θα υπάρξει μια πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) σε απλές κλίνες Covid, αλλά και non – Covid, εξηγώντας ότι «γι’ αυτό αναπτύσσονται περισσότερες κλίνες στο λεκανοπέδιο της Αττικής».
Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, κυρίως επειδή αυτή η πίεση δεν μεταφέρεται στις κλίνες ΜΕΘ.

Περί μετάδοσης του ιού σε ανοιχτούς χώρους

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι η μετάδοση του ιού γίνεται σε ανοιχτούς χώρους το καλοκαίρι στην Ελλάδα.
Όπως ανέφερε, η μετάδοση «γίνεται κατά βάση στους ανοιχτούς χώρους, όπου και συγκεντρώνεται ο πληθυσμός», προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «είπα το αυτονόητο και κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν».
«Στους κλειστούς χώρους γίνεται πάντοτε μετάδοση, το ξέρουμε αυτό. Κλειστοί χώροι δεν υπάρχουν το καλοκαίρι στη χώρα μας. Όπου υπάρχουν και έχουμε μεγάλο συνωστισμό, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκεί πέρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οπουδήποτε αλλού υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης