Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήπως η ακραία τοξικότητα φέρνει πιο κοντά τις εκλογές; - Διαφωνίες στην ΝΔ για την εξάντληση της 4ετίας

Μήπως η ακραία τοξικότητα φέρνει πιο κοντά τις εκλογές; - Διαφωνίες στην ΝΔ για την εξάντληση της 4ετίας
Ο Λιγνάδης και οι φίλοι του από όλο το πολιτικό σύστημα

Ακραία τοξικότητα αναδύεται από το πολιτικό σκηνικό της χώρας σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς αν θα αντέξουν τα κόμματα άλλο ένα χρόνο πριν τις εκλογές του 2023.

Αυξημένοι τόνοι για ένα ήσσονος σημασίας νομοσχέδιο

Βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουλίου, η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο για την λειτουργία των ΑΕΙ, στο οποίο μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να διαφωνεί αλλά στην κατ’ άρθρο ψηφοφορία μπορεί να υπερψηφίσει μερικά.
Ωστόσο, η μετωπική σύγκρουση μεταξύ των δύο κομμάτων γίνεται για μία προσωπική επίθεση απέναντι στην Νίκη Κεραμέως, σύγκρουση που συντήρησε στην βουλή με υψηλούς τόνους και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Ο Λιγνάδης και οι φίλοι του από όλο το πολιτικό σύστημα

Παρομοίως και για την υπόθεση Λιγνάδη.
Το δικαστήριο παίρνει μία απόφαση αποφυλάκισής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο και η αντιπολίτευση σηκώνει τους τόνους κατηγορώντας, ουσιαστικά, την κυβέρνηση για παρέμβαση στην Δικαιοσύνη για να αφεθεί ελεύθερος ο σκηνοθέτης.
Βέβαια, ο γνωστός σκηνοθέτης ήταν φίλος πολιτικών από όλα τα κόμματα και υπάρχουν και φωτογραφίες ενώ ο νόμος που δίνει το δικαίωμα αναστολή της εκτέλεσης της ποινής είναι στο άρθρο 497 που είχε ψηφίσει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ…
Συνειδητοποιεί κανείς ότι τα δύο κόμματα δεν τσακώνονται για τα μεγάλα μέτωπα της οικονομίας αλλά για ζητήματα ήσσονος αλλά ηθικής σημασίας.
Αναρωτιέται, λοιπόν, κάποιος εύλογα τι θα γίνει στην συνέχεια, ειδικά στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2022 όταν αναμένεται να ξεκινήσουν τα Ειδικά Δικαστήρια για τον Νίκο Παππά και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Μήπως βολεύει τον Μητσοτάκη η τοξικότητα για προσφυγή σε κάλπες με ευθύνη άλλων;

Γι’ αυτό, λοιπόν, κάποιοι βλέπουν ότι η τοξικότητα που μπορεί να οδηγήσει σε αυτό που φοβόταν και απευχόταν ο Πρωθυπουργός, στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο με ακραία πόλωση, σκληρή αντιπολίτευση, «πολακισμούς» και εμφυλιοπολεμικές κορώνες.
Σημεία που αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε εκλογές και ως ένα σημείο συμφέρουν τον Πρωθυπουργό διότι τις εκλογές θα της έχει προκαλέσει η αξιωματική αντιπολίτευση και εφόσον γίνουν πριν το χειμώνα που έρχεται, τα ποσοστά της ΝΔ θα είναι καλύτερα από τα ποσοστά του 2023.
Εν ολίγοις αναρωτιούνται τελικά μήπως αυτή η τοξικότητα οπλίζει με επιχειρήματα τον Πρωθυπουργό, παρά τις υποσχέσεις για εξάντληση της τετραετίας, να προσφύγει σε εκλογές με το επιχείρημα-τρίπτυχο απλή αναλογική – αστάθεια - τοξικότητα.

Aρκετοί υπουργοί και βουλευτές διαφώνησαν με το «κάψιμο» του σεναρίου των εκλογών

Άλλωστε, στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, βασικοί υπουργοί και βουλευτές εκφράζουν συχνά την εξής απορία: Μήπως βιάστηκε ο Πρωθυπουργός να αποκηρύξει τις εκλογές το φθινόπωρο, με την έννοια ότι με αυτό τον τρόπο έδωσε πνοή στην αντιπολίτευση, ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά και μέσα στη ΝΔ, η αποκήρυξη των εκλογών τον Σεπτέμβριο βρήκε πολλούς να διαφωνούν για πολλούς λόγους.
Άλλοι είχαν ξεκινήσει προεκλογικό αγώνα και είχαν ήδη δώσει μπάτζετ για επικοινωνία και περιοδείες, άλλοι θεωρούν ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να προσεγγίσουν τον κόσμο μετά από το χειμώνα που έρχεται καθώς θα υπάρξει δυσαρέσκεια από τα εντεινόμενα προβλήματα της ακρίβειας, την πανδημίας και της ακριβής ενέργειας.
Σε χειρότερη φάση βρίσκονται και οι υπουργοί: Αφού απομακρύνθηκε το σενάριο των εκλογών, τώρα βρίσκονται υπό το φόβο δομικού ανασχηματισμού.

Το Σεπτέμβριο η τοξικότητα θα χτυπήσει κόκκινο με Ειδικά Δικαστήρια και πανεπιστημιακή αστυνομία

Το Σεπτέμβριο θυμίζουμε ότι, εκτός από Ειδικό Δικαστήριο για Παππά - Παπαγγελόπουλου, θα έχουμε και την επίσημη πρώτη της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστήμια, μία κίνηση που θα δημιουργήσει μεγάλες εντάσεις στο φοιτητικό κίνημα που κάποιοι θα θελήσουν να αξιοποιήσουν πολιτικά…
Συν τα γνωστά μέτωπα της ακρίβειας, της ακριβής ενέργειας που θα ενταθεί με το κόψιμο του ρωσικού αερίου, του νέου πανδημικού κύματος κτλ.
Μήπως τελικά η τοξικότητα φέρει πιο νωρίς μπροστά τις εκλογές που όλοι περιμένουν το 2023;

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης