Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την νέα... «μεταγραφή» της κυβέρνησης, Εύης Χριστοφιλοπούλου

Κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για την νέα... «μεταγραφή» της κυβέρνησης, Εύης Χριστοφιλοπούλου
Πάντως η άτυπη οδηγία προς τα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι να καταψηφίσουν τον διορισμό της κ. Χριστοφιλοπούλου

Νέος... πόλεμος μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ από τη διαφαινόμενη αξιοποίηση ενός ακόμη "πράσινου" στελέχους στην κυβέρνηση.
Πρόκειται για την πρώην βουλευτή του υπολοίπου Αττικής, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία αποδέχτηκε την πρόταση να αναλάβει επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Η πρώην υφυπουργός Παιδείας επί κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου που εργάζεται ως καθηγήτρια στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το τελευταίο διάστημα είχε πάρει διακριτικές αποστάσεις από τη Χαριλάου Τρικούπη και δεν είχε ξεκαθαρίσει αν θα είναι υποψήφια βουλευτής. Πέρυσι είχε παραιτηθεί από το Ινστιτούτο για τη Σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προ ημερών επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα του διορισμού της, όχι για ενημερωτικούς λόγους, αλλά για να του ανακοινώσει την ήδη ληφθείσα απόφασή της. 
Χαρακτήρισε μάλιστα την πρόταση που της έγινε "πολύ τιμητική".
Ωστόσο, ο διορισμός της πρέπει να περάσει από την διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή, όπου για να επιτευχθεί η απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία 3/5, χρειάζονται και οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ, εκτός αν συμπράξει κάποιο άλλο κόμμα, π.χ. η Ελληνική Λύση.
Πάντως η άτυπη οδηγία προς τα κοινοβουλευτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι να καταψηφίσουν τον διορισμό της κ. Χριστοφιλοπούλου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης