Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου για κυλιόμενες διακοπές ρεύματος: Απέχουμε από αυτό το σενάριο - Δεν φαίνεται στον ορίζοντα

Οικονόμου για κυλιόμενες διακοπές ρεύματος: Απέχουμε από αυτό το σενάριο - Δεν φαίνεται στον ορίζοντα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τάχθηκε εκ νέου κατά του σχεδίου της Κομισιόν

Σχετικά Άρθρα

Καθησυχαστικός όσον αφορά τα σενάρια διακοπών ρεύματος σε περίπτωση που η Ρωσία διακόψει την τροφοδοσία με φυσικό αέριο, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
«Τέτοιο ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται στον ορίζοντα, πρέπει να παρακολουθούμε τα πάντα, αλλά απέχουμε από αυτό το σενάριο γιατί η χώρα μας τροφοδοτείται από άλλο αγωγό» διαβεβαίωσε μιλώντας στον Σκάι.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τάχθηκε εκ νέου κατά του σχεδίου της Κομισιόν για «ψαλίδι» της ζήτησης φυσικού αερίου. «Δεν μπορεί να δώσει λύση, αλλά θα κάνει το πρόβλημα πιο έντονο σε όλες τις χώρες, εμείς με το φυσικό αέριο παράγουμε το ηλεκτρικό ρεύμα. Είναι άλλος ο δρόμος που πρέπει να κοιτάξει η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα ενεργειακά ζητήματα που απορρέουν από το ουκρανικό» επισήμανε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι θέση της Αθήνας στην Ευρώπη είναι η επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο και να αξιοποιηθούν χρήματα από τα αδιάθετα κονδύλια του Ταμείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση των πολιτών.

Πυρκαγιές: «Πολύ δύσκολο καλοκαίρι»

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο των πυρκαγιών, σημείωσε ότι «έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο ακόμα, πολύ δύσκολο καλοκαίρι». Ειδικά για τη φωτιά στην Πεντέλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπρησμού. «Δεν υπήρχε βραχυκύκλωμα δεν υπήρχαν κεραυνοί... Ο κρατικός μηχανισμός αντέδρασε στην Πεντέλη με μια φωτιά που έτρεχε με 113 χλμ την ώρα το βράδυ σε πυκνή βλάστηση και δόμηση, οι συνέπειες, θα μπορούσαν να είναι εφιαλτικές» είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης