Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας: Το Διεθνές Δίκαιο η μόνη οδός για την επίλυση των διαφορών μεταξύ των κρατών

Δένδιας: Το Διεθνές Δίκαιο η μόνη οδός για την επίλυση των διαφορών μεταξύ των κρατών
Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του από την Γκαμπόν

Την θέση πως το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας είναι η μόνη οδός για την επίλυση των διαφορών μεταξύ των κρατών και όχι η επίδειξη δύναμης διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Γκαμπόν Michael Moussa Adamo, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, την πρώτη υπουργού Εξωτερικών της χώρας του.
Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας, μπορεί τις δύο χώρες να τις χωρίζει γεωγραφική απόσταση, αλλά «τις συνδέουν πολύ στενά κοινές αξίες: προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας», ενώ υπενθύμισε πως και οι δύο έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, την UNCLOS.
«Η Γκαμπόν είναι ένα παράδειγμα γιατί με την Ισημερινή Γουινέα έχει συμφωνήσει να παραπέμψει το ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Θα θέλαμε να εκφράζουμε την ευχή όλες οι χώρες να ακολουθήσουν το δικό σας παράδειγμα, να ασπάζονται αυτές τις θεμελιώδεις αξίες και να μην επιδιώκουν να επιβάλουν τη βούληση τους σε άλλες χώρες με μοναδικό γνώμονα την επίδειξη δυνάμεως.
Πολλές φορές μάλιστα αυτή η επίδειξη δυνάμεως δεν είναι και πραγματική δύναμη», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, αναφέροντας πως σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών με την υπογραφή δύο Μνημονίων Κατανόησης στους τομείς του περιβάλλοντος και του τουρισμού κατ' εφαρμογήν του μνημονίου πολιτικών διαβουλεύσεων που υπογράφηκε τον περασμένο Νοέμβριο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις διεθνείς εξελίξεις, καθώς και τη συνεργασία των δύο χωρών στους Διεθνείς Οργανισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης